Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 8 mai 2013
Partidul Liberal

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a avut astăzi, 8 mai 2013, o întrevedere cu Ambasadorul Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. În cadrul discuţiei au fost abordate chestiuni ce ţin de problemele cu care se confruntă republica în procesul de integrare europeană, acţiunile din Parlament din “vinerea neagră”, precum şi situaţia politică din Republica Moldova în ansamblu.

Cu referire la subiectele abordate Mihai Ghimpu a precizat: “Tot ce s-a întâmplat vineri, 3 mai 2013, dar şi în celelalte zile sunt probleme create conştient, dar ele sunt temporare şi nu trebuie să le permitem să afecteze cursul European al republicii”.

Ambasadorul Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, şi-a exprimat nedumerirea faţă de legile adoptate de către Parlament. “Regret că Republica Moldova în loc să avanseze în anul cel mai important, cel al semnării acordurilor, Parlamentul a adoptat legi antidemocratice. Promulgarea acestor legi ar însemna încălcarea Constituţiei”.

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova a spus că oficialii europeni sunt la curent cu situaţia creată în Republica Moldova şi speră să fie depăşită, iar Excelenţa Sa susţine în continuare integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Dirk Schuebel a mai precizat că este necesară o stabilitate politică şi o guvernare eficientă şi democratică pentru ca Republica Moldova să poată accelera procesul de integrare europeană.

Mihai Ghimpu l-a asigurat pe Ambasador că republica va continua să urmeze vectorul European: “Republica Moldova va merge în continuare spre Integrarea Europeană, dar solicităm Uniunii Europene ca pe lângă atitudinea pe care a luat-o, să nu piardă încrederea întrucât ceea ce s-a întâmplat nu vom mai admite să se repete”.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

PL — nobleţe şi curaj Manifestul Consiliului de Reformare a Partidului Liberal din RM