Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Jaromir Kvapil, Ambasadorul Republicii Cehia în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 14 mai 2013
Partidul Liberal

Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, a avut astăzi, 14 mai 2013, o întrevedere cu Excelenţa Sa Jaromír Kvapil, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţial al Republicii Cehe în Moldova.

În cadrul discuţiei au fost abordate chestiuni ce ţin de problemele cu care se confruntă Republica Moldova după destrămarea AIE2 ce pun în pericol integrarea europeană, situaţia politică în ansamblu şi evenimentele politice din ultima perioadă.

În cadrul întrevederii Preşedintele PL a menţionat că “viitorul Republicii Moldova poate fi doar în cadrul Uniunii Europene. De aceea la guvernare trebuie să fie partide democratice care să facă reforme, căci fără reforme Republica Moldova nu poate ajunge în Uniunea Europeană. La etapa actuală, cursul european depinde de PLDM. De acest partid depinde ce partide vor fi la guvernare deoarece PLDM-ului îi revine desemnarea candidaturii la funcţia de Prim-ministru întrucât are o susţinere mai mare din partea alegătorilor având 31 mandate”.

În aceeaşi ordine de idei, Excelenţa Sa a precizat că este foarte important ca Republica Moldova să continue cursul European. “Cehia sprijină în continuare Republica Moldova în reformarea şi democratizarea statului şi a instituţiilor. Sperăm că lucrurile începute vor fi duse până la capăt, iar Republica Moldova va deveni membru al Uniunii Europene. În acest sens, este necesară o stabilitate politică şi o guvernare eficientă şi democratică pentru a accelera procesul de integrare europeană”, a mai menţionat Jaromír Kvapil.

Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, la finalul întrevederii a ţinut să mulţumească Excelenţei Jaromír Kvapil, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţial al Cehiei în Republica Moldova, pentru susţinerea acordată de către Republica Cehă în realizarea reformelor democratice şi apropierea noastră de Uniunea Europeană.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Dorin Chirtoacă a participat la Consiliul ALDE în Croaţia Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova