Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Dorin Chirtoacă a participat la Consiliul ALDE în Croaţia

|versiune pentru tipar||
PL / 14 mai 2013
Partidul Liberal

Dorin Chirtoacă, Primarul General al municipiului Chişinău şi Prim-vicepreşedinte al PL, în perioada 10–11 mai 2013 a participat la Consiliul Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE Party) care a avut loc în Croaţia.

Consiliul ALDE a adoptat, cu o majoritate de voturi, proiectul de rezoluţie al Partidului Liberal privind aderarea Republicii Moldova la UE — şansa unică pentru democratizare şi modernizare a societăţii. În rezoluţie, PL îşi manifestă îngrijorarea faţă de acţiunile lui Vlad Filat de la denunţarea AIE2, acestea pun în pericol viitorul european al Republicii Moldova. Totodată, legile adoptate de către Parlament în data de 3 mai 2013 şi promulgate de Preşedintele RM, Nicolae Timofti, contravin pevederilor constituţionale ale Republicii Moldova.

În acest sens, Partidul Liberal a invitat liberalii europeni să ofere sprijinul necesar pentru o cale continuă de apropiere între UE şi RM, inclusiv să ajute Republica Moldova să îndeplinească obiectivele necesare în vederea semnării celor 3 Acorduri la summit-ul de la Vilnius.

Pe agenda Consiliului au mai figurat chestiuni legate de implicarea femeilor în politică, migraţia ilegală, extinderea UE în Balcanii de Vest, aprobarea cererile de aderare la ALDE a Partidului European al Ucrainei şi a Partidului Centern (Insulele Aland-Finlanda), gestionarea bugetului ALDE, alegerile din 2014 pentru Parlamentul European.

Totodată, a fost prezentat raportul Biroului Partidului ALDE, fiind stabilită data următoarei întruniri care va avea loc la Londra în noiembrie 2013.

Menţionăm că la Consiliu a fost prezent şi Ivan Jakovčić, Preşedintele IDS (Istrian Democratic Assembly), Vesna Pusić, Membru al Parlamentului, Viceprim-ministru şi Ministru al Afacerilor Externe şi Europene, Graham Watson Membru al Parlamentului European, Preşedintele Partidului ALDE.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Liberalii au sesizat Curtea Constituţională Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Jaromir Kvapil, Ambasadorul Republicii Cehia în Republica Moldova