Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Declaraţia Tineretului Liberal cu privire la concertul organizat în PMAN de 9 mai 2013

|versiune pentru tipar||
PL / 18 mai 2013
Partidul Liberal

Tineretul Liberal declară oficial că dintre Ziua Europei şi Victoria în “Marele Război pentru apărarea Patriei”, a ales adevărul — Ziua Europei, întrucât în acest război au participat mai multe state şi este cel de-al II-lea Război Mondial şi nu de “Apărare a Patriei”.

În acest context, Tineretul Liberal susţine marcarea Zilei Europei astăzi, la Chişinău, printr-un şir de activităţi organizate, dar solicităm reprezentanţilor structurilor europene ca în viitor Ziua Europei să fie sărbătorita la 9 mai — data când a fost declarată.

Tineretul liberal este recunoscator celor care au luptat în acest război şi care au învins fascismul, dar totodată condamnă începerea altui “război” — ocupaţia Basarabiei şi introducerea regimului comunist de ocupaţie, în urma căruia sute de mii de basarabeni au căzut victime directe ale ocupaţiei ruseşti de după 1945, fiind ucişi, deportaţi, închişi.

Concertul organizat pe 9 mai 2013, în PMAN de către Ambasada Rusiei la Chişinău cu contribuţia tacită a ex. Prim-ministrului V. Filat, care la 5 decembrie 2012, la Ashabad, a semnat Acordul CSI cu privire la “sărbătoarea” zilei de 9 mai, a fost o sfidare a cetăţenilor Republicii Moldova şi a sutelor de mii de victime care au suferit în urma regimului totalitar comunist.

Republica Moldova merită să devină membru al Uniunii Europene după secole de umilinţă şi ocupaţie. Este foarte important să demonstrăm, repetat, că noi vrem în Europa şi nu în Uniunea Euro-Asiatică, cum s-a pronunţat un “obraznic nepoftit” în ziua de 9 mai. De aceea vă îndemnăm să fiţi toţi pentru Europa şi să veniţi în PMAN pentru că aceasta este încă o ocazie de a celebra valorile noastre comune şi, de asemenea, de a aduce mai aproape culturile noastre şi de a contempla identitatea noastră comună ca europeni, în toată diversitatea ei.

În semn de protest împotriva celor întâmplate de 9 mai 2013, Tineretul Liberal va ieşi astăzi în PMAN la concertul dedicat Zilei Europei cu sute de drapele UE şi Republica Moldova pentru a marca această sărbătoare care nu a meritat să fie “acoperită” şi amânată de sărbătoarea Federaţiei Ruse, care nu are nimic în comun cu Republica Moldova.

Dacă eşti pentru Uniunea Europeană, dar nu pentru aderarea la Uniunea Euro-Asiatică, vino în PMAN să aducem Europa acasă.

Împreună vom duce schimbarea până la capăt! Toţi pentru Europa, toţi în PMAN!

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Seminar public: “Pace este UE, Prosperitate este UE, Moldova spre UE” Conducerea PL a avut o întrevedere cu Stefan Fule, Comisar European pentru Extindere şi Politica Europeană de Vecinătate