Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Delegaţia Băncii Mondiale în vizită la PL

|versiune pentru tipar||
PL / 22 mai 2013
Partidul Liberal

Astăzi, 22 mai 2013, Conducerea Partidului Liberal a avut o întrevedere cu Dl. Qimiao Fan, Directorul regional al Bancii Mondiale pentru Republica Moldova, Ucraina si Belarus şi Dl. Abdoulaye Seck, Director al Reprezentanţei Băncii Mondiale în Republica Moldova.

La discuţie au participat Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, Valeriu Munteanu, Preşedintele Fracţiunii Liberale din Parlamentul RM, vicepreşedinte PL şi Gheorghe Brega, deputat în Parlamentul RM.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce ţin de proiectele în desfăşurare susţinute de Banca Mondială pentru Republica Moldova, situaţia social-economică precum şi principalele probleme cu care se confruntă statul.

Dl. Qimiao Fan, Directorul regional al Bancii Mondiale pentru Republica Moldova, Ucraina si Belarus a menţionat că este foarte important ca Republica Moldova să acorde o atenţie mai mare sectorului agrar, întrucât Banca Mondială este dispusă să susţină proiectele din acest sector.

Reprezentanţii Băncii Mondiale şi-au exprimat îngrijorarea că situaţia actuală de criză politică afectează economia republicii şi are un impact negativ asupra bugetului de stat şi, respectiv, asupra cetăţenilor. În acest sens, Dl. Qimiao Fan, Directorul regional al Bancii Mondiale pentru Republica Moldova, Ucraina si Belarus a spus că: “Indiferent de situaţia politică a statului, politicienii trebuie să colaboreze în continuare cu Instituţiile Europene, iar politicile pe care le adoptă, trebuie să fie doar spre binele oamenilor şi a republicii”.

Preşedintele PL a prezentat situaţia politică şi economică din Republica Moldova în condiţiile crizei actuale.

Valeriu Munteanu, Preşedintele Fracţiunii Liberale în Parlamentul RM, vicepreşedinte PL a accentuat că “oricare nu ar fi situaţia politică în Republica Moldova, aceasta nu trebuie să compromită relaţiile cu Instituţiile Europene şi Mondiale”.

La finalul întrevederii, Mihai Ghimpu a venit cu o propunere în ajutorul agricultorilor Republicii Moldova şi a rugat delegaţii Băncii Mondiale să sprijine în continuare Republica Moldova. Preşedintele PL a apreciat susţinerea acordată de către Banca Mondială, menţionând că “Republica Moldova are acum, mai mult ca oricând, nevoie de ajutorul Instituţiilor financiare pentru a continua cursul european întrucât vectorul european este dorinţa cetatenilor, exprimată în 2009 şi 2010. Generaţiile se succed şi astfel nimeni nu poate opri acest curs spre Libertate, spre Democraţie şi spre Bunastare”.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Tentativă eşuată la Cantemir a grupului aşa-zis “reformator” Simion Ghimpu ar fi împlinit 74 de ani