Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Apel la raţiune şi responsabilitate

|versiune pentru tipar||
PL / 29 mai 2013
Partidul Liberal

Stimaţi colegi, deputaţi ai fracţiunilor Partidului Liberal Democrat şi Partidului Democrat,

Astăzi este ultima zi a unei lungi şi anevoioase perioade de frământări politice. Mâine ne vom prezenta în Parlament pentru a decide: ori votăm un guvern şi punem capăt crizei, ori nu votăm, aprofundăm criza şi trimitem Republica Moldova în alegeri anticipate dezastruoase.

Privită din perspectivă istorică, ziua de mâine ar putea marca, în funcţie de votul nostru, o răspântie de mare însemnătate a destinului nostru. Dacă susţinem împreună şi necondiţionat formarea unui guvern pro-european, deschidem posibilitatea înaintării noastre pe un drum larg şi luminos către civilizaţia europeană, acolo unde cetăţenii se bucură de drepturi şi trăiesc cu demnitate o viaţă asigurată. Dacă nu susţinem sau condiţionăm la nesfârşit formarea guvernului ne vom face responsabili în faţa istoriei pentru curmarea acestui drum de destin.

Este momentul, când trebuie să lăsăm la o parte ambiţiile, să renunţăm la interesul personal ori de partid, să ne unim întro pornire demnă de statutul pe care ni l-au dat alegătorii şi să aducem la îndeplinire voinţa lor, exprimată în cadrul celor trei scrutine din 2009 şi 2010 de a integra Republica Moldova în Uniunea Europeană.

Al patrulea scrutin pentru noi nu va exista. Cine contează pe o poziţie mai confortabilă în urma unor alegeri anticipate sau în termen greşeşte amarnic. Alegătorii ne vor evalua mandatul nu în funcţie de câte ministere am avut în portofoliu, ci cum am procedat în momentele de maximă importanţă pentru destinul lor. Ziua de mâine, 30 mai 2013, face parte din categoria acestor evenimente de mare importanţă istorică.

Consiliul de Reformare a Partidului Liberal face, către toţi deputaţii din fosta Alianţă, apel la unitate şi responsabilitate. A nu vota un guvern pro-european din considerente mercantile — înseamnă asumarea ratării vectorului European de dezvoltare al Republicii Moldova, a fi în opoziţie — înseamnă trădarea interesului ei naţional.

Consiliul de Reformare a Partidului Liberal
Sursa: reformapl.md

Veaceslav Untilă — Recroirea legislaţiei şi interesele de moment Mihai Ghimpu şi Valeriu Munteanu au participat la festivitatea ultimului sunet