Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu şi Valeriu Munteanu au participat la festivitatea ultimului sunet

|versiune pentru tipar||
PL / 31 mai 2013
Partidul Liberal

Mihai Ghimpu, Preşedintele PL şi Valeriu Munteanu, Preşedintele Fracţiunii Liberale în Parlamentul RM, vicepreşedinte PL, au participat astăzi, 31 mai 2013, la festivitatea ultimului sunet marcată la Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” din Chişinău.

Directorul L.T. “Vasile Alecsandri”, d-na Daniela Vacarciuc a menţionat în discursul de deschidere a festivităţii ultimului sunet că liceul este onorat de a-i avea astăzi, în calitate de invitaţi, pe Dl. Mihai Ghimpu şi pe Dl. Valeriu Munteanu. “Suntem mândri că îi avem alături pe Dl. Mihai Ghimpu şi pe Dl. Valeriu Munteanu. Şi aceasta este o ocazie de a vă mulţumi, D-le Ghimpu, pentru tot ceea ce faceţi. Dumnealui a fost singurul Preşedinte al Republicii Moldova care a refuzat să meargă la parada dedicată Zilei Victoriei. Tot Dumnealui i se datorează existenţa Pietrei comemorative din PMAN care condamnă ocupaţia sovietică. Dar astea sunt doar câteva realizări din toate pe care le-a făcut acest patriot şi luptător pentru cauza naţională. Când vorbesc de Mihai Ghimpu, îmi vine în memorie Gheorghe Ghimpu, Simion Ghimpu, nu avem dreptul să uităm ce au făcut aceşti oameni pentru neamul nostru”.

Prezent la eveniment, Valeriu Munteanu, Preşedintele Fracţiunii Liberale din Parlamentul RM, vicepreşedinte PL şi fost elev al Liceului Teoretic “Vasile Alecsandri” a punctat: “Omul sfinţeşte locul şi chiar îmi face plăcere să mă aflu aici pentru că mereu am văzut acest liceu ca un făuritor de destine, o fabrică de oameni deştepţi, patrioţi şi culţi. Nu pot să nu-mi amintesc de lecţiile de istorie, am avut parte de o şcoală de patriotism. Aici, în acest liceu, am fost învăţaţi să alegem grâul de neghină, este foarte importantă în viaţă această alegere. Plecăciuni şi mulţumiri profesorilor pentru munca depusă şi pentru valorile pe care le promovează. Absolvenţilor le doresc multă baftă şi să devină acei oameni care pot face delimitarea grâului de neghină”.

Preşedintele Mihai Ghimpu le-a urat succese mari absolvenţilor şi şi-a exprimat încrederea că viitorul republicii este pe mâini bune. “Vă doresc să deveniţi rădăcini ale neamului, căci un neam este sănătos, liber, se bucură de viaţă, dacă are rădăcini sănătoase. Le mulţumesc profesorilor care au avut grijă să vă «toarne apă» ca să creşteţi şi să puteţi deveni rădăcini puternice ale întregului neam. Vă mulţumesc, stimaţi profesori, că aţi avut răbdare aceşti ani şi le-aţi dat din înţelepciunea şi cunoştineţele dvs. Dragi absolvenţi, nu uitaţi că anii de liceu v-au apropiat şi v-au unit. Nu uitaţi niciodată de unde aţi plecat şi cine v-a ajutat ca să ajungeţi acolo. Am toată încrederea că viitorul republicii este în mâini bune. Mult success la examene şi luptaţi până la capăt pentru visul pe care îl aveţi”.

Preşedintele Liberalilor a adus câteva cărţi pentru biblioteca liceului şi CD-uri cu muzica pe versurile fratelui său, Simion Ghimpu. Totodată, Mihai Ghimpu a decorat Directorul L.T. “Vasile Alecsandri”, D-na Daniela Vacarciuc, cu o medalie în semn de recunoştinţă şi apreciere a meritelor acesteia.

La festivitate a fost invitat şi Ion Paladi, interpret de muzică populară. Cântând cu dor şi suflet “Dorul Basarabiei” şi “Bine-i şade mesei mele”, elevii, profesorii, invitaţii şi oaspeţii s-au unit într-un dans tradiţional.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Apel la raţiune şi responsabilitate Veaceslav Untilă, vicepreşedinte al Partidului Liberal — Curtea Constituţională şi morala justiţiei