Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat de presă al Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 5 iunie 2013
Partidul Liberal

Ieri, Curtea Constituţională a hotărât că interzicerea simbolurilor comuniste, instituită prin Legea privind condamnarea regimului totalitar comunist, votată de Parlament la 12 iulie 2012 şi intrată în vigoare la 1 octombrie anul trecut, este neconstituţională. Pe de altă parte, Hotărârea Parlamentului din iulie 2012 de condamnare a comunismului rămâne în vigoare.

Simbolisitica sovietică şi comunistă, inclusiv secera şi ciocanul, reprezintă armele propagandistice ale regimului totalitar comunist, sub care s-au făcut cele mai mari crime şi atrocităţi, soldate cu milioane de victime. Pentru Republica Moldova, care a fost ocupată la 28 iunie 1940 de armata roşie, secera şi ciocanul înseamnă deportări în masă, gulaguri, foamete organizată, moartea a sute de mii de români moldoveni, deznaţionalizarea şi rusificarea, exproprierea, distrugerea şcolii naţionale şi a bisericii creştine, lichidarea elitelor şi a conştiinţei naţionale de către ocupanţii sovietici. În numele acestor uriaşe sacrificii pe care poporul nostru le-a făcut, Partidul Liberal va continua lupta, până la eliminarea definitivă a armelor cu care s-a înfăptuit crima de genocid împotriva poporului nostru — secera şi ciocanul.

Partidul Liberal reaminteşte că pentru formaţiunea noastră politică a fost complicat să promoveze acest deziderat istoric în cadrul fostei alianţe, dar totuşi până la urmă am reuşit. Hotărârea de ieri a Curţii Constituţionale ne motivează în lupta noastră ca toată moştenirea din regimul sovietic să fie ştearsă şi redusă la zero. Această hotărâre serveşte drept bază pentru ca Partidul Liberal să vină cu alte iniţiative legislative.

Partidul Liberal va examina cu atenţie argumentele CC şi va veni cu noi proiecte legislative pentru decomunizarea Republicii Moldova.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Despre întâlnirea lui V. Filat cu Rogozin La mulţi ani, Domnule Mihai Moldovanu!