Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Seminar de instruire pentru Primarii şi Consilierii PL din filialele Teritoriale

|versiune pentru tipar||
PL / 17 iunie 2013
Partidul Liberal

Primarii şi Consilierii PL au participat între 14–16 iunie, la un seminar de instruire organizat cu sprijinul Fundaţiei Friedrich Naumann pentru Liberatate.

Seminarul a inclus mai multe activităţi de instruire şi formare a primarilor şi consilierilor PL din filialele teritoriale. Principalele subiecte abordate în cadrul seminarului au fost: modernizarea structurilor de guvernare locale şi a competenţelor; cooperarea cu autorităţile administraţiei publice locale ale altor ţări; descentralizarea puterii publice centrale, incusiv şi a administraţiei publice locale din Republica Moldova şi îmbunătăţirea cadrului juridic.

Seminarul se încadrează în proiectul “Autorităţile locale — factor de stabilitate. Necesităţi de consolidare”, al cărui scop este de a ajuta filialele PL şi aleşii locali să consolideze poziţia autorităţilor locale ca factor de stabilitate şi dezvoltare în Republica Moldova, învăţând cum să realizeze un management bun şi o guvernare locală eficientă.

În faţa celor 30 de primari şi consilieri PL din unele filialele teritoriale au vorbit: Deputatul Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, Daniel Kaddik, Director FNF pentru Europa de Sud-Est şi Gerald Vernon-Jackson, Preşedintele Consiliului Local al Oraşului Portsmouth din Marea Britanie(echivalentul Primarului la noi).

În cadrul seminarului, Gerald Vernon-Jackson, Liderul Consiliului Local al Oraşului Portsmouth din Marea Britanie, care a fost şi trainer, a menţionat că: “Partidul Liberal este un partid cu aspiraţii proeuropene, iar liberalii din Marea Britanie vor invita primarii şi consilierii PL în campaniile electorale pentru a favoriza schimbul eficient de experienţă. Mă bucur că primarii şi consilierii PL au un nivel de pregătire şi profesionalism atât de înalt şi vom sprijini astfel de proiecte care eficientizează colaborarea între Liberalii din Republica Moldova, liberalii democraţi din Marea Britanie şi a celor din Germania de la FDP(Free Democratic Party)”.

Daniel Kaddik, Directorul Fundaţiei Friedrich Naumann pentru libertate pentru Europa de Sud-Est, a punctat că deşi pentru prima data participă la un astfel de eveniment, este onorat şi mulţumit de colaborarea dintre PL şi FNF. “Prin intermediul fundaţiei noastre, PL are sprijinul liberalilor din Germania şi din toată Europa. Sper ca această colaborare productivă să continue şi să ne bucurăm de rezultate vizibile în parcurgerea drumului European de către Republica Moldova”, a mai accentuat Daniel Kaddik.

Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului, le-a mulţumit colegilor liberali din Europa pentru că sprijină republica să-şi continue vectorul European. “Le mulţumesc colegilor mei liberali din Europa pentru toată susţinerea şi ajutorul acordat. Mă bucur că eforturile Partidului Liberal sunt apreciate şi vom continua să luptăm pentru ca republica să ajungă în marea familie europeană”, a mai spus Preşedintele PL.

Pe viitor, fundaţiile vor continua să organizeze seminare şi pentru ceilalţi primari şi consilieri PL din alte filiale teritoriale.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

La Mulţi Ani, Domnule Veaceslav Untilă şi Domnule Victor Culicovschi! Filialele PL Cahul, Bălţi, Călăraşi şi Făleşti — au preşedinte