Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Dorin Chirtoacă — decorat cu medalia “Gheorghe Ghimpu”

|versiune pentru tipar||
PL / 18 iunie 2013 | 
Partidul Liberal

Astăzi, 18 iunie 2013, Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a prezentat raportul de activitate pentru anii 2012–2013. Evenimentul a avut loc, tradiţional, în Scuarul Europei, cu participarea jurnaliştilor şi a cetăţenilor.

Printre realizările enumerate se numără: creşterea bugetului; asigurarea stabilităţiii furnizării apei, căldurii şi a celorlalte servicii; asamblarea pentru prima dată în Republica Moldova a 30 trolebuze la standarde europene; finalizarea reconstrucţiei şi amenajării lacului din parcul “Valea Morilor”; modernizarea a 11 strazi, intersecţii şi a unui pod în cadrul programului “Genesis”; implementarea programului european de sortare a gunoiului; derularea programului “Prima Casa” pentru persoane şi familii tinere cu venituri medii; instalarea a circa 50 de noi locuri de joacă pentru copii; amenajarea a 10 terenuri de fitness în parcuri; demararea lucrărilor pentru amenajarea primei străzi pietonale din Chişinau; deschiderea a 100 unităţi noi de alimentatie publică; crearea a 6000 locuri de muncă în ultimii doi ani; amenajarea a circa 600 locuri de parcare; reducerea cu circa 10% a numarului de gherete şi de panouri publicitare; asigurarea alimentaţiei gratuite pentru elevi în şcoli; alocarea a 212 burse municipale in valoare de 1000 de lei pentru copii laureati la concursuri, olimpiade etc; asigurarea a 80 % pacientii cu diabet zaharat cu glucometre si teste; reparatia capitala a retelelor ingineresti si a acoperisurilor a 33 de blocuri locative; continuarea programului de înlocuire a containerelor de acumulare a deseurilor de tip sovietic pe containere de tip european; amenajarea complexă a 6 curţi de bloc: reparatia scarilor, a iluminatului interior si exterior, amenajarea parcarilor cu pavaj ecologic, refacerea spatiilor verzi, instalarea unui loc de joaca pentru copii, reparatia lifturilor etc; (in total 11 curti de bloc amenajate); acordarea de ajutoare materiale pentru invalizi gr. I, II, veterani, invalizi si vaduve de razboi; readucerea în patrimoniul municipal a circa 30 ha de teren etc.

Edilul capitalei a accentuat că multe au fost deja făcute, dar Chişinăul mai are probleme la care Primăria nu rămâne indiferentă. Urmează ca această muncă asiduă să continue şi Chişinăul să poată fi pe deplin numit Capitală Europeană.

După ce Dorin Chirtoacă, Primar General al mun. Chişinau, Prim-vicepreşedinte PL, a prezentat raportul de activitate, Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, l-a decorat cu medalia “Gheorghe Ghimpu”. Preşedintele Liberalilor a precizat că: “Printre numeroasele probleme pe care le-a soluţionat Dorin Chirtoacă de când este Primar General, cea mai importantă problemă este Monumentul ridicat în memoria celor deportaţi de către comunişti, construit cu mulţi ani mai târziu decât ar fi trebuit. A fost nevoie să treacă peste 20 de ani că să vină anume Dorin Chirtoacă, nepotul lui Gheorghe Ghimpu, cel care a instalat piatra pentru ridicarea monumentului, şi să facă acest lucru. Iată de ce am să-l decorez cu medalia «Gheorghe Ghimpu». Să vă dea Dumnezeu la toţi aşa nepot cum am eu”.

Preşedintele PL a adus mulţumiri Primarului de Chişinău şi accentuat că datorită lui Dorin Chirtoacă au fost realizate atâtea reforme în capitală, iar Chişinăul, cu încetul, devine un oraş European, un exemplu al valorilor europene şi liberale. Acesta a mai accentuat că “atunci când faci multe lucruri bune pentru oraş, pentru oameni şi nu eşti ca ceilalţi, corupţi şi mincinoşi, este firesc să apară mulţi care să pună beţe-n roate. Dorin Chirtoacă va avea toată susţinerea Partidului Liberal în activităţile sale pentru că datorită lui avem o capitală europeană, o capitală care ne aparţine nouă, nu ocupanţilor”.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Veaceslav Untilă: Înlăturarea liberalilor de la guvernare Mihai Ghimpu continuă “atacurile raider” asupra propriului partid