Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu continuă “atacurile raider” asupra propriului partid

|versiune pentru tipar||
PL / 19 iunie 2013
Partidul Liberal

În conformitate cu o tactică numai de el înţeleasă, Mihai Ghimpu continuă să-şi distrugă partidul.

Duminică, 16 iunie, mercenarii lui Mihai Ghimpu au descins în mai multe raioane pentru a “îmblînzi” filialele nesupuse. În pofida prevederilor statutare ale PL şi în lipsa unor decizii ale birourilor politice din teritoriu, Mihai Ghimpu a dispus organizarea conferinţelor de alegere a altor preşedinţi în filialele Cahul, Făleşti, Bălţi şi Călăraşi în locul doamnelor Albina Păvălean, Tatiana Potâng şi a domnilor Nicolae Bălcănuţă şi Ştefan Chitoroagă.

La Cahul, după mai multe tentative eşuate de organizare a unei şedinţe de acest gen, pentru a crea impresia de prezenţă masivă, au fost reanimate câteva fosile pepecedisto-pefediste din raion, dar mai ales aduşi oameni străini care nu sunt membri de partid.

Mihai Ghimpu a început sedinţa cu acuze la adresa cetăţenilor Republicii Moldova, colegilor săi de partid şi a preşedintelui Nicolae Bălcănuţă, căruia i-a interzis accesul în sală. Deşi majoritatea celor prezenţi au contestat şedinţa şi ordinea de zi, Mihai Ghimpu a perseverat în injurie şi minciună, excluzându-i pe cei incomozi din sală şi proliferînd invective la adresa lor. În final, trişându-se la toate etapele votării, doar 31 de persoane din cei aproape 80 prezenţi au votat un preşedinte marionetă transfug de la PLDM.

Un scenariu similar s-a conturat la Făleşti şi la Bălţi, unde au reprezentat Partidul Liberal, Vasile Chitoroagă, Mihai Moldovanu şi Gheorghe Brega. Membrii biroului şi membrii consiliului PL de la Făleşti prezenţi la şedinţă au contestat şi ei ordinea de zi făcând trimitere la statutul partidului şi norma juridică, dar argumentele lor pertinente nu puteau ajunge la misionarii minciunii.

Din 84 de persoane prezente au votat 36 de oameni, dintre care 20 erau pacienţii domnului doctor Spînu, proaspăt ales preşedinte la Făleşti.

La Bălţi conferinţa a fost convocată aproape clandestin, fiind invitaţi în calitate de maşină de vot hamalii de la o întreprindere en-gros şi muncitorii de la SA Drumuri. Activitatea din culise s-a efectuat de către angajaţii lui Veaceslav Untilă, după un scenariu mai vechi de distrugere şi scindare a unui partid. Scenariul distructiv a fost dejucat de membrii consiliului care au boicotat şedinţa şi prezenţa la întrunirea politică a unor persoane străine.

Aşa cum timp de o lună grupul lui M. Ghimpu nu a reuşit să corupă sau să intimideze pe cineva din echipa de la Bălţi au adus un preşedinte de import, pe Iurie Cuculescu de la Cricova, fostul consilier al lui Mihai Moldovanu. Pentru el au votat 21 de persoane din 54, iar din cei 21 numai unul era membru de partid.

Organizaţia teritorială Călăraşi a fost distrusă după acelaşi scenariu, fiind lăsaţi în afara componenţei biroului permanent 10 membri din totalul de 15. Douăzeci de organizaţii primare din totalul de 32 au fost ignorate, fiind aduse persoane străine pentru a umple sala. Pentru a interzice accesul în sală a preşedintelui organizaţiei teritoriale Ştefan Chitoroagă, trimişii Valeriu Munteanu şi Veaceslav Untilă au apelat la serviciile bodyguarzilor. Cu violenţă, minciună, şantaj a fost votat Petru Cosoi în funcţia de preşedinte şi au rămas pe dinafara organizaţiei cei mai meritoşi şi dedicaţi membri ai Partidului Liberal din Călăraşi.

Convocarea nestatutară a conferinţelor raionale cu participarea persoanelor de strânsură şi ignorarea membrilor propriului partid a fost o modalitate de răzbunare a lui Mihai Ghimpu cu preşedinţii şi filialele care îndrăznesc să gândească. Schimbarea până la capăt a devenit distrugerea până la capăt. Ceea ce s-a întâmplat duminică se înscrie în lanţul trădărilor lui Mihai Ghimpu faţă de Partidul Liberal.

Consiliul de Reformare a PL
Sursa: reformapl.md

Dorin Chirtoacă — decorat cu medalia “Gheorghe Ghimpu” Consiliul de Reformare al PL: Reprezentanţii Consiliului de Reformare al PL s-au întîlnit cu Stefan Fule