Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Reuniunea naţionala al CRPL la Orheiul Vechi

|versiune pentru tipar||
PL / 24 iunie 2013
Partidul Liberal

La 22 iunie 2013, la Orheiul Vechi a avut loc reuniunea naţionala a reprezentanţilor organizaţiilor teritoriale ale Partidului Liberal care au aderat la Consiliul de Reformare şi observatori din organizaţiile care se află în proces de aderare. Cele peste 80 de persoane, au reprezentat 19 filiale teritoriale şi Chişinău, între care primari de localităţi, consilieri săteşti, raionali şi orăşeneşti, vicepreşedinţi de raioane — susţinători ai reformelor din partid.

La reuniune a fost discutată starea de spirit din interiorul Partidului Liberal după crearea majorităţii democratice în Parlament şi instalarea la 30 mai 2013 a unui nou Guvern de formaţie Pro-Europeană.

Participanţii au acordat sprijin politic tuturor acţiunilor întreprinse de Consiliul de Reformare în perioada complicată de depăşire a crizei din prima jumătate a acestui an. Vorbitorii au subliniat că justeţea deciziilor luate de Consiliul de Reformare a fost confirmată de trecerea timpului: revenirea comuniştilor la putere nu mai este un pericol, participarea la guvernare a Partidului Liberal este o realitate, iar continuarea drumului european de dezvoltare a Republicii Moldova este asigurată pentru următoarea perioadă de aproape doi ani.

S-a constatat că stabilitatea politică pentru care o optat Consiliul de Reformare atunci când s-a lansat şi a făcut opinie separată faţă de politica izolaţionistă promovată de conducerea partidului, a fost salutată de organismele internaţionale, de partenerii de dezvoltare şi de opinia publica naţională. Stabilitatea politică a readus statul la starea lui funcţională. Opţiunea Vilnius a Consiliului de Reformare a fost pusă pe linia directă de realizare şi se află în mâinile unui Guvern de consistenţă Pro-Europeană la care liberalii reformatori sunt parte. Din contră: oponenţii din interiorul Partidului Liberal care nu au susţinut apelul de reformare s-au pomenit astăzi, alături de comunişti şi de socialişti, în opoziţie faţă de un guvern pro-european, faţă de cauza şi interesul naţional care rezidă în promovarea unei politici de apropiere de lumea liberă a Uniunii Europene.

Participanţii au lansat un apel către toţi membrii Partidului Liberal, care mai ezită, să aleagă calea reformării partidului, redimensionării poziţiei şi importanţei lui în arealul politic naţional şi internaţional, creării unui mediu de comunicare şi conlucrare internă în spiritul doctrinei liberale autentice.

La reuniunea naţională a reprezentanţilor organizaţiilor teritoriale ale Partidului Liberal de la Orheiul Vechi au fost trasate reperele principalelor acţiuni tactice — politice şi organizatorice — ale Consiliului pentru următoarea perioadă de timp în vederea organizării şi desfăşurării congresului extraordinar al Partidului Liberal.

Reuniunea a decurs întro atmosferă constructivă şi colegială de lucru.

Sursa: reformapl.md

Valeriu Munteanu: “Botezul ruşinos al Coaliţie Proeuropene” Coaliţia Proeuropeană a capitulat în faţa comuniştilor