Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Impozitul Coaliţiei pe lumânări şi prescuri

|versiune pentru tipar||
PL / 26 iunie 2013
Partidul Liberal

În criză de idei, guvernanţii noştri au ales un mod inedit de a creşte acumulările la buget — s-au gândit să impoziteze lumânările, tămâia, prescurile, aghiazma şi busuiocul.

Se ştie că KGB (FSB) rusesc, prin câţiva agenţi devotaţi cu barbă şi în sutană, încearcă în permanenţă să pună beţe în roate integrării noastre europene, menţinând în atenţia publică unele teme artificiale, cum ar fi “riscurile” legii cu privire la asigurarea egalităţii ş.a.

Guvernarea, însă, în loc să dejoace acest plan drăcesc al ruşilor, a intrat în horă cu ei, atacând întreaga biserică, ori biserica nu înseamnă doar preotul sau edificiul bisericii, ci întreaga comunitate de creştini ortodocşi dintr-o localitate.

Astăzi, peste 90% din bisericile noastre, mai ales din satele mici şi depopulate, o duc foarte greu — banii donaţi de enoriaşi nu acoperă nici chiriile bisericii, darămite să asigure un trai decent al preoţilor şi familiilor acestora, care nu au salarii de la stat şi respectiv nu au nici pensii.

Da, există şi preoţi lacomi, insolenţi, afemeiaţi ori beţivi, dar cu siguranţă numărul preoţilor nevrednici nu este mai mare decât cel al medicilor, poliţiştilor, profesorilor, ori politicienilor; important este să ştim a alege grâul de neghină.

Dacă reuşim să-i scoatem în afara bisericii pe acei câţiva KGB-işti în sutană (şi pe cei care au pierdut busola etică), atunci biserica noastră poate să devină cu adevărat un reper edifiant al societăţii noastre.

Valeriu Munteanu,
Vicepreşedinte PL, Preşedintele Fracţiunii PL în Parlament

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Preşedintele Mihai Ghimpu se adresează colegilor de partid Iubim libertatea — condamnăm ocupaţia!