Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Organizaţia Teritorială PL Buiucani s-a convocat în Conferinţă Extraordinară

|versiune pentru tipar||
PL / 30 iunie 2013
Partidul Liberal

Astăzi, 30 iunie 2013, Organizaţia Teritorială PL a sect. Buiucani a convocat Conferinţa Extraordinară a filialei la care au participat şi Mihai Ghimpu, Preşedintele PL şi Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedinte PL, Primar General al mun. Chişinău.

Conferinţa Extraordinară a avut loc în conformitate cu hotărârea Consiliului Republican din 13 aprilie 2013 şi a fost deliberativă. Pe ordinea de zi au figurat: eliberarea din funcţia de preşedinte al Organizaţiei teritoriale a d-nei Ana Vasilache, alegerea preşedintelui de filială şi alegerea Consiliului Teritorial care, ulterior, se va convoca în şedinţă pentru a alege vicepreşedinţii Organizaţiei, secretarul coordonator şi Biroul Permanent. Ordinea de zi a fost votată în unanimitate de către delegaţii Conferinţei.

Preşedintele Partidului, Mihai Ghimpu, le-a prezentat delegaţilor la Conferinţă o analiză detaliată a situaţiei sociale şi politice din republică, motivele scindării Fracţiunii Parlamentare a Partidului Liberal şi încercările eşuate ale “reformatorilor” lui Filat de a scinda şi partidul. “Stimaţi colegi, faptul că acum Partidul Liberal este în opoziţie este din cauza acestor trădători filatelişti care sunt interesaţi doar de funcţii şi propria lor bunăstare, nu le pasă lor de cauza pentru care luptă partidul şi misiunea lui istorică. Nu putem accepta să mergem la Guvernare cu capul plecat. Demnitatea, adevărul şi dreptatea pentru noi sunt mai importante decât funcţiile, căci misiunea noastră, a liberalilor, este continuarea luptei pentru cauza naţională si europeană, pentru oameni, împotriva corupţiei, a contrabandei, a furtului banului public — tot ceea ce nu are nimic comun cu valorile liberale şi cu libertatea neamului românesc”, a menţionat Mihai Ghimpu la începutul şedinţei.

După discursul Preşedintelui Partidului, Conferinţa a votat în unanimitate ordinea de zi. Ulterior, delegaţii la Conferinţă au votat unanim eliberarea d-nei Ana Vasilache din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Teritoriale PL Buiucani.

Pentru alegerea preşedintelui organizaţiei au fost înaintate 2 candidaturi: Veronica Herţa şi Vadim Ciobu, care şi-a retras candidatura în favoarea d-nei Herţa.

În final, delegaţii au ales, prin vot unanim, în calitate de Preşedinte al filialei pe d-na Veronica Herţa şi membrii Consiliului Teritorial. Urmează ca acest Consiliu să convoace şedinţa în care vor fi aleşi vicepreşedinţii de filială, secretarul coordonator şi membrii Biroului Permanent.

Veronica Herţa, Preşedintele nou ales, le-a mulţumit colegilor pentru susţinere şi i-a asigurat că “vom avea o bună colaborare care va eficientiza munca depusă de membrii filialei şi vă asigur că nu vor fi trădaţi cei care mi-au acordat încrederea lor pentru a ocupa această funcţie”.

Prezent la şedinţă, Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedinte PL, Primar general al mun. Chişinău, a menţionat: “Din păcate, Republica Moldova este plină de cârtiţe, aşa cum a spus şi Dl. Preşedinte, care trădează şi încearcă să ne împiedice să ieşim de sub cizma Federaţiei Rusee şi să ne continuăm drumul european. Ceea ce ne uneşte pe noi, cei din Partidul Liberal, este cauza, nicidecum funcţia. Sunt foarte mulţi oameni în republică, care cu mare drag ar dori să vină în partid doar pentru că împărtăşesc aceleaşi idei şi valori liberale şi europene, nefiind în căutare de funcţii şi neavând interese proprii ascunse. Sunt sigur că împreună vom reuşi să ducem la bun sfârşit programul şi misiunile pe care ni le-am asumat şi să aducem Dreptatea, Libertatea şi Bunăstarea în casele tuturor cetăţenilor”.

Mihai Ghimpu a adus mulţumiri celor prezenţi pentru încrederea acordată conducerii partidului şi pentru faptul că, devenind membri ai PL, au urmărit nu funcţii, ci schimbarea până la capăt, adică muncă şi luptă pentru binele oamenilor, pentru integrarea europeană, pentru libertatea şi unitatea neamului. “PL este astăzi o forţă. Vă doresc tuturor succes şi vă mulţumesc pentru că sunteti alături în lupta pentru cauză, pentru Libertatea şi Dreptatea acestui popor”, a mai completat Preşedintele PL.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Liberalii le sunt recunoscători celor care au luptat pentru libertatea neamului Liberalii din Paris au comemorat ocupaţia din 28 iunie 1940