Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Ce e cu briliantele lui Mihai Ghimpu pentru Ana Guţu?

|versiune pentru tipar||
PL / 4 iulie 2013 | 
Partidul Liberal

De la prima declaraţie a Consiliului de Reformare a Partidului Liberal opinia publică moldovenească, pasionată în exces de politică, a fost martor fidel al unei suite interminabile de conferinţe de presă, organizate de liderul PL cu ştampilă în regulă. Nu i-am purtat pică pentru ofensele mai mult decât usturătoare la adresa mea personală şi a colegilor mei, chiar dacă mass-media a făcut jocul obositului lider al PL cu ştampilă în regulă. Căci în Republica Moldova, împătimită de marea politică pruto-nistreană, a fi liderul unui partid înseamnă a avea în posesie o ştampilă — rotundă, valabilă, atotputernică, în ciuda votului deschis la congresul, care l-a ales în modul cel mai democratic posibil — exact ca pe timpul sovietic de tristă pomină.

Dincolo de ermeticitatea partidelor politice din RM, dincolo de verticala rigidă a proceselor decizionale, de supuşenia oarbă, imbecilă şi dezgustătoare faţă de liderul de partid (practici “de bon ton”), care supuşenie le deschide unora calea spre aprecierea “originalităţii” ideilor lor (mai ales când ele coincid cu cele ale şefului), pateticul atinge apogeul absurdului când minciuna, (dez)organizată intelectual îşi face loc în spaţiul public. Şi dacă mintea consumatorilor de show-uri televizate nu ar fi atât de deschisă spre a fi manipulată, probabil, nici autorul minciunilor nu s-ar aventura să “genereze” noi poveşti, imaginate doar în forul său interior.

Totul a început atât de frumos, atât de entuziasmant, oamenii au urmat liderul pentru a realiza schimbarea, şi mai ales schimbarea până la capăt. Dar într-un timp foarte scurt, raportat la neantul de ani lumină, liderul a urcat prea sus, pe un piedestal mult prea înalt pentru statura-i modestă, piedestal pe care îl vede doar El.

Liderul a obosit, s-a consumat, acum este derutat şi rătăcit în vagabondările sale delirante prin noianul de evenimente care-l depăşesc. Minciuna a devenit camarada sa de drum, consiliera sa de neînlocuit, arma fidelă a “luptătorului” etern cu orice şi oricine. Liderul mai are o consolare — ştampila partidului. Cu ea va intra în istorie, va veni la putere cu 51 de mandate (cândva, în 2030, dar poate mai târziu), va ceda preşedinţia partidului într-un îndepărtat congres, prin vot deschis, desigur.

Noapte bună, liderule, oricum te-ai numi, oriunde ai fi, oricare ar fi partidul tău, dormi în pace, ea totuşi se-nvârteşte (în sensul Terra), schimbarea va surveni fără tine. Schimbarea nu are stăpân, schimbarea înseamnă libertatea gândirii, schimbarea înseamnă libertatea de a alege. Schimbarea nu are nici început, nici capăt.

Omnia fluunt, omnia mutantur.

Sursa: reformapl.md

Conducerea şi membrii PL l-au comemorat pe Domnitorul Ştefan cel Mare şi Sfânt Organizaţia Teritorială PL Râşcani s-a convocat în Conferinţă Extraordinară