Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Hotărârea Biroului Permanent al Filialei Teritoriale PL Ştefan Vodă

|versiune pentru tipar||
PL / 16 iulie 2013
Partidul Liberal

Astăzi, 16 iulie 2013, Biroul Permanent al Organizaţiei Teritoriale PL Ştefan Vodă s-a convocat în şedinţă.

Pe ordinea de zi au figurat următoarele subiecte:

În cadrul şedinţei, membrii Biroului Permanent al filialei au făcut o analiză detaliată asupra situaţiei create în urma aşa-numitei şedinţe a Consiliului Teritorial din 14 iulie 2013, despre care a informat tribuna.md. În acest sens membrii Biroului Permanent au precizat că această şedinţă NU a fost convocată de Biroul Permanent al filialei, aşa cum prevede statutul, şi nici de membrii majoritari ai Consiliului Teritorial, ci a avut loc o adunare cu oameni aduşi din afara partidului, cu prezenţa a doar 5 membri ai Consiliului Teritorial din totalul 36 de membri care au fost delegaţi prin hotărârea Conferinţei Teritoriale.

Totodată, membrii Biroului Permanent au discutat şi ilegalitatea desfăşurării şedinţei din 14 iulie 2013, care, nestatutar, l-au suspendat pe Anatol Cârnu din funcţia de Preşedinte al Filialei Teritoriale PL Ştefan Vodă, ales de către Conferinţa Filialei.

Conform ordinii de zi, Biroul Permanent al Organizaţiei Ştefan Vodă a hotărât:

Menţionăm că portalul informaţional TRIBUNA.md a publicat o ştire conform căreia duminică, 14 iulie 2013, ar fi avut loc la Ştefan Vodă, şedinţa Consiliului Teritorial al Filialei, care a decis suspendarea din funcţie a preşedintelui Filialei, Anatol Cârnu.

Accentuăm, conform statutului Partidului Liberal, şedinţa Consiliului Teritorial al filialei poate fi convocată doar de Biroul Permanent al filialei sau de membrii majoritari ai Consiliului, ceea ce nu s-a întâmplat la Ştefan Vodă, întrucât la adunarea respectivă au fost prezenţi doar 5 membri ai Consiliului Teritorial, din cei 36 de membri care au fost aleşi de către Conferinţa Filialei.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Valeriu Munteanu: Timofti pe urmele lui Stalin Fracţiunea PL a făcut totalurile sesiunii parlamentare de primăvară-vară, 2013