Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Valeriu Munteanu: Partidul celor 7 pitici

|versiune pentru tipar||
PL / 23 iulie 2013
Partidul Liberal

Astăzi, câţiva deputaţi, foşti colegi de partid, au anunţat la o conferinţă de presă, din numele comanditarului “atacului raider” asupra Partidului Liberal, că s-a decis în taină, pe malul unui lac frumos de la Costeşti, Ialoveni (cu frigărui şi salată de varză), crearea unui nou partid politic.

Motivul invocat este că, vezi Doamne!, nu e chiar atât de simplu să lupţi pe arena politică, argumentându-ţi acţiunile întreprinse şi dacă nu au reuşit să-şi alieze cel puţin o parte a structurilor teritoriale ale PL, atunci “Alba ca Zăpada şi cei 7 pitici” au ales să renunţe la această iniţiativă mult-trâmbiţată şi să înceapă una nouă — de completare a tagmei partidelor minuscule şi invizibile din Republica Moldova.

În criză cronică de idei şi timp, portavocele uzate şi “pe alocuri” defecte, au declarat că viitorul partid nu are deocamdată o denumire, cel mai probabil artizanii acestor jocuri politice, oscilează între Partidul Trădătorilor Reformaţi şi Partidul Reformatorilor Trădători.

La fel, eventuala viitoare structură politică pigmentată în nuanţe curechii, nu are deocamdată nici lider. Probabil preselecţia încă nu s-a încheiat, iar dirijorul din umbră nu a decis încă cine va fi păpuşica naivă, care îşi va juca rolul umil de lider de partid.

Indiferent însă cine va purta cu ruşine stigmatul preşedintelui viitoarei invenţii politice autohtone, cu iz de votcă rusească, rămâne cert faptul că această structura va fi una de unică folosinţă, termenul de valabilitate expirându-i la data viitoarelor alegeri parlamentare.

Adevăratul motiv pentru crearea acestei formaţiuni politice de comis-voiajori este, indubitabil, compromiterea oricărui mesaj constructiv de pe segmentul de dreapta, prin vociferarea mesajelor denigratoare emanate dintr-o sursă de bruiere răzbunătoare.

Acţiunile politicienilor de ocazie, lipsite totalmente de viziune pe termen mediu şi lung, nu vor contribui în nici un fel, la coagularea forţelor de dreapta, ci doar vor turna apă la moara detractorilor românismului basarabean.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Moldovanu: Ce se întîmplă cînd sapi groapa altuia Dorin Chirtoacă a susţinut un discurs la reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic de la Bruxelles