Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Regele dac Burebista a trecut Prutul

|versiune pentru tipar||
PL / 28 august 2013
Partidul Liberal

Astăzi, 28 august 2013, Deputatul Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal a participat la ceremonia de dezvelire a bustului lui Burebista din satul Selemet, raionul Cimişlia. Sculptura Regelui Dacilor Burebista este prima de acest gen din Republica Moldova şi a fost realizată cu sprijinul Societăţii Cultural-Istorice “Mihai Viteazul” din Judeţul Prahova, România, al cărei Preşedinte este Mircea Cozma, Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Bustul Întemeietorului Statului Dac, Burebista, este din bronz şi cântăreşte aproximativ 300 kg, iar sculptorul acestei opere este George Dumitru.

Cel mai mare dintre Regii Traciei, Burebista, s-a născut cam pe la începutul sec. I î.Hr şi a reuşit să unească neamurile(triburile geto-dace) într-o împărăţie respectată de-a lungul şi de-a latul continentului, întinzându-şi hotarele de la pădurea Hercinica (Moravia de azi), până la Bug şi din Carpaţii Nordici — până la Sud de Balcic.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Ziua Independenţei Republicii Moldova celebrată la Paris La Cimişlia a fost dezvelit Monumentul în memoria victimelor regimului totalitar comunist