Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Şedinţa anuală a Adunării Parlamentare NATO, oraşul Dubrovnik, Croaţia

|versiune pentru tipar||
PL / 11 octombrie 2013
Partidul Liberal

Deputatul Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, participă la cea de-a 59-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare NATO, care se desfăşoară în perioada 11–14 octombrie 2013, la Dubrovnik, Croaţia.

În timpul Şedinţei anuale a Adunării Parlamentare NATO, Deputatul Mihai Ghimpu a mentionat: “După cum cunoaştem, Alianţa NATO înseamnă democraţie, pace şi securitate pentru cetăţeni.

În acest context, am două întrebări către Secretarul General NATO, Domnul Anders Fogh Rasmussen:

  1. Cum credeţi, când Rusia va adera la această misiune nobilă a Alianţei, care garantează tuturor popoarelor democraţie, libertate, pace şi securitate?
  2. Când Kremlinul va întelege că democraţia nu înseamnă gaz, piaţă, tancuri şi teritorii ocupate, dar libertatea omului, popoarelor şi dreptul lor de a adera la orice Alianţă, Uniune şi, în primul rând, la Uniunea Europeană şi NATO?”

Preşedintele Liberalilor menţionează că răspunsul Secretarului General NATO accentuează, repetat, că toate statele din cadrul OSCE, inclusiv Rusia, şi-au luat angajamentul de a respecta pricipiile fundamentale ale libertăţii şi că fiecare naţiune are dreptul şi libertatea de a decide de sine stătător să adere la orice Alianţă, Uniune.

Deputatul Mihai Ghimpu a mai specificat că Dl. Anders Fogh Rasmussen a reliefat că NATO respectă în totalitate libertatea şi dreptul fiecarei ţări de a-şi face propria alegere şi speră că şi Rusia respectă acest drept. Ce ţine de acest subiect, NATO are dialog continuu cu Federaţia Rusă.

Reiterăm, în perioada 11–14 octombrie 2013, la Dubrovnik, Croaţia, are loc cea de-a 59-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare NATO la care participă circa 340 de parlamentari din 28 de state membre NATO, delegaţi şi observatori din ţările asociate.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Au continuat audierile publice cu importatorii de utilaj medical şi Factorii de decizie din Guvernul Republicii Moldova Liderii PL au participat la Atelierul de Lucru pentru oficialii de rang înalt — “Liberalii în coaliţie” la Ljubljana, Slovenia