Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Sesizarea depusă de Deputaţii PL privind declararea neconstituţionalităţii Hotărârii de Guvern cu privire la privatizarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase “Toma Ciorbă” şi Spitalului Clinic de Traumatologie şi Ortopedie

|versiune pentru tipar||
PL / 5 noiembrie 2013
Partidul Liberal

Ieri, 4 noiembrie 2013, Deputaţii Fracţiunii Liberale au depus o sesizare la Curtea Constituţională privind declararea neconstituţionalităţii Hotărârii de Guvern cu privire la privatizarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase “Toma Ciorbă” şi Spitalului Clinic de Traumatologie şi Ortopedie.

În sesizare, Deputaţii Fracţiunii PL accentuează că Instituţiile Medico-Sanitare Publice, Spitalul Clinic de Traumatologie şi Ortopedie şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Toma Ciorbă”, sunt spitale republicane care reprezintă pilonii de bază a sistemului naţional de ocrotire a sănătăţii în Republicii Moldova şi au ca scop satisfacerea interesului general a statului, ocrotirea sănătăţii cetăţenilor. Astfel, aceste instituţii au statut de bunuri din domeniul public şi includerea lor în lista bunurilor supuse privatizării este o încălcare directă a prevederilor Constituţionale art. 59 şi art. 127.

Deputaţii Fracţiunii PL solicită examinarea sesizării depuse la Curtea Constituţională, suspendarea pct. 123 şi 124 din anexa nr. 2 la Hotărîrea Guvernului nr. 945 din 20.08.2007, cu privire la măsurile de realizare a Legii nr.121-XVI din 4 mai 2007, privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice pe perioada examinării în fond a sesizării şi exercitarea controlului constituţionalităţii pct. 123 şi 124 din anexa nr. 2 la Hotărîrea Guvernului nr. 945 din 20.08.2007, cu privire la măsurile de realizare a Legii nr.121-XVI din 4 mai 2007, privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Proiect de lege pentru modificarea şi completarea Codului contravenţional al Republicii Moldova nr. 218-XVI din 24 octombrie 2008 Deputatul Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, va participa la “Zilele Parteneriatelor 2013”, la Haga (Olanda)