Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Proiect de lege pentru modificarea şi completarea Codului contravenţional al Republicii Moldova nr. 218-XVI din 24 octombrie 2008

|versiune pentru tipar||
PL / 5 noiembrie 2013
Partidul Liberal

Astăzi, 5 noiembrie 2013, Deputaţii Fracţiunii PL au înregistrat un Proiect de lege pentru modificarea şi completarea Codului contravenţional al Republicii Moldova nr. 218-XVI din 24 octombrie 2008.

În proiectul de lege înregistrat, Deputaţii Fracţiunii Liberale menţionează că adoptarea prezentului proiect de lege va asigura aplicabilitatea efectivă a principiului egalităţii tuturor cetăţenilor în faţa legii, astfel şi funcţionarii Cancelariei de Stat vor fi pasibili de pedepse administrative, pentru neexecutarea obligaţiilor de serviciu.

“Rămânem în continuare convinşi că participarea autorului iniţiativei la şedinţele Guvernului pentru a oferi explicaţii sau a răspunde întrebărilor membrilor Guvernului ar exclude deficienţele de interpretare a mesajului promovat de către protagoniştii iniţiativelor legislative examinate, iar sancţionarea contravenţională pentru eschivarea de la realizarea prescripţiilor Legii cu privire la Guvern va înlesni transpunerea în viaţă a prevederilor legale adoptate încă în 2012, dar care nu au fost, încă, aplicate”, punctează Deputaţii PL în Proiectul de lege înregistrat astăzi.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Departamentul Sănătăţii al Partidului Liberal s-a convocat în şedinţă Sesizarea depusă de Deputaţii PL privind declararea neconstituţionalităţii Hotărârii de Guvern cu privire la privatizarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase “Toma Ciorbă” şi Spitalului Clinic de Traumatologie şi Ortopedie