Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

La mulţi ani, d-le Mihai Ghimpu!

|versiune pentru tipar||
PL / 19 noiembrie 2013
Partidul Liberal

Iubite domnule preşedinte Mihai Ghimpu!

Cu ocazia aniversării zilei Dumneavoastră de naştere, avem deosebita onoare de a Vă adresa cele mai cordiale felicitări şi sincere urări de sănătate şi fericire, exprimându-ne întreaga consideraţie pentru contribuţia inestimabila pe care aţi adus-o la cauza renaşterii noastre naţionale, în pofida riscurilor, obstacolelor şi împotrivirii înverşunate a politicii ocupantului.

Astăzi este o zi în care noi, liberalii, ne bucurăm şi sărbătorim! Ne bucurăm pentru că am cunoscut un asemenea om ca Dumneavoastră — patriot, modest, sincer, cu demnitate şi curaj, dedicat cauzei naţionale şi sărbătorim pentru că bunul Dumnezeu a văzut de acolo, din cer, jertfa neamului Ghimpu de la Coloniţa şi l-a înălţat, făcându-i dreptate prin Dumneavoastră. Cu onoare, demnitate şi curaj, aţi luptat, împreună cu fraţii Gheorghe şi Simion Ghimpu, pentru Libertate, Adevăr şi Dreptate. Responsabilitatea,consecvenţa, verticalitatea şi voinţa de a schimba în bine lucrurile, sunt calităţi pe care le demonstraţi constant, atât în calitate de Deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cât şi fiind Preşedinte al PL. Datorită curajului cu care v-aţi asumat riscurile şi responsabilităţile în perioada în care aţi fost Preşedinte al Parlamentului şi Preşedinte interimar al Republicii Moldova şi priceperii cu care aţi făcut faţă situaţiilor, aţi reabilitat demnitatea cetăţenilor Republicii Moldova şi aţi readus o rază de speranţă locuitorilor acestui multpătimit pământ, celor care au fost decenii la rând nedreptăţiţi, demonstrând, în repetate rânduri, că prin voinţă şi unitate, putem învinge!

Debarcarea comuniştilor de la guvernare, constituirea Alianţei pentru Integrare Europeană, desecretizarea arhivei KGB, construirea unui şir de monumente în memoria victimelor regimului totalitar comunist de ocupaţie, realizarea unui şir de reforme, care vor permite realizarea obiectivului nostru comun — schimbarea până la capăt şi, respectiv, integrarea europeană a Republicii Moldova, nu ar fi fost realizate nici până astăzi fără eforturile, lupta şi curajul DVS.

Mult stimate D-le Preşedinte,

Suntem mândri că ne sunteţi coleg de partid, un model de demnitate şi omenie, o figură politică emblematică a Republicii Moldova, care dă dovadă de corectitudine şi verticalitate. Vă mulţumim şi Vă suntem recunoscători pentru că ne-aţi arătat, prin propriul exemplu, indispensabilitatea şi importanţa onoarei pentru om, a spiritului de sacrificiu pentru o viaţă mai mai bună şi mai demnă a poporului din care ne-am ridicat, lecţii pe care nu le vom uita şi care ne vor ghida întreaga viaţă.

“Imperiile care fură libertatea unui POPOR, mai devreme sau mai târziu, MOR, iar Luptătorii pentru OM, NEAM şi ŢARĂ nu MOR niciodată”, ne-aţi spus Dumneavoastră. Vă vom urma în această luptă pentru Libertate, căci credem cu tărie în Dumneavoastră şi în idealul pe care îl reprezentaţi: de a trăi liberi într-o ţară democratică şi europeană.

Ne face o deosebită plăcere să Vă felicităm şi Vă dorim să aveţi parte şi de acum încolo de multă sănătate, fericire, prosperitate şi noi succese în tot ceea ce vă propuneţi să realizaţi.

Vă susţinem! Vă apreciem! Vă iubim!

Să ne trăiţi mulţi ani fericiţi şi împliniţi, bogaţi în realizări, alături de familie, prieteni, colegi.

Cu deosebit respect,
Echipa Partidului Liberal

Sursa: www.pl.md

La Bălţi a avut loc Conferinţa Organizaţiei Femeilor Liberale Proiect de lege privind modificarea legii cu privire la modificarea şi completarea unor acte legislative nr. 221 din 19.10. 2012