Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Proiect de lege privind modificarea legii cu privire la modificarea şi completarea unor acte legislative nr. 221 din 19.10. 2012

|versiune pentru tipar||
PL / 19 noiembrie 2013
Partidul Liberal

Deputaţii Fracţiunii PL au înaintat în Parlament un proiect de lege privind modificarea legii cu privire la modificarea şi completarea unor acte legislative nr. 221 din 19.10. 2012.

Proiectul de lege se referă la adoptarea prevederilor legale a taxei pentru folosirea drumurilor naţionale de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova.

Deputaţii Liberali accentuează că persoanele care intră în Republica Moldova prin regiunea de est a Republicii, nu au posibilitatea să achite această taxă din simplul motiv că nu au unde, fiind nevoiţi ulterior să achite amenzi pentru neachitarea taxei. Totodată, persoanele care totuşi au achitat taxa pentru folosirea drumurilor pentru o anumită perioadă, nu au posibilitatea prelungirii acestei perioade, altflel decât să se întoarcă înapoi la postul vamal.

Proiectul de lege în cauză vine să acopere această prevedere permisivă, obligând Guvernul să selecteze în termenul indicat în lege operatorii, care în numele statului vor colecta această taxă.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

La mulţi ani, d-le Mihai Ghimpu! Valeriu Munteanu: Verde e manipularea