Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

La Susleni, Orhei, a fost inaugurat un Monument în memoria victimelor regimului comunist

|versiune pentru tipar||
PL / 9 decembrie 2013
Partidul Liberal

Duminica, 8 decembrie 2013, la Susleni, r. Orhei, a fost inaugurat Monumentul în memoria victimelor regimului totalitar comunist.

La eveniment au participat: Veaceslav Untilă, Vicepreşedinte PL, Sergiu Miron, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Orhei, doi viceprimari de Orhei — Roman Boţan şi Ala Savin, Consilieri Raionali ai PL, reprezentanţi ai administraţiei locale, foşti represaţi şi locuitori ai satului Susleni.

Dupa slujba de sfinţire a monumentului, Vicepreşedintele PL, Veaceslav Untilă, a transmis un mesaj de felicitare pentru toţi cei prezenti cu ocazia acestui eveniment şi a menţionat că anume Partidului Liberal îi aparţine ideea de a inaugura în fiecare localitate câte un monument în memoria victimelor regimului comunist de ocupaţie. Totodată, Vicepreşedintele PL a ţinut să precizeze că acest monument face parte din proiectul “Un monument pentru fiecare sat”, care a fost lansat de Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, încă din perioada când exercita funcţia de Preşedinte Interimar al Republicii Moldova.

Sergiu Miron, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Orhei, a adus mulţumiri Preşedintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, pentru realizarea acestui proiect şi a felicitat toţi locuitorii satului Susleni cu ocazia acestui eveniment, subliniind importanţa de a ridica în fiecare localitate câte un monument în memoria victimelor regimului totalitar comunist de ocupaţie.

În cadrul evenimentului a luat cuvântul şi viceprimarul de Orhei, d-nul Roman Boţan, menţionând că ridicarea monumentelor dedicate victimelor regimului comunist, demonstrează faptul că poporul nostru nu-şi uită trecutul, iar un popor nu poate avea un viitor demn, fără a-şi cunoaşte trecutul, istoria neamului. D-nul Roman a mulţumit Consilierului Orăşenesc, Sergiu Pâslaru şi D-lui Iurie Croitor, băştinaş din s. Susleni, pentru lucrările de placare a soclului şi amenajarea locului unde a fost instalat monumentul.

După ceremonia de inaugurare a monumentului, mai multe victime ale regimului totalitar comunist şi-au împărtăşit trista experienţă prin care au fost nevoiţi să treacă şi au declarat că această perioadă în care era dictatura comunistă a fost cea mai groaznică şi mai sângeroasă atât pentru ei, cât şi pentru întreaga republică.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Conferinţa Organizaţiei Femeilor Liberale din Cimişlia s-a convocat în şedinţă Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu ES Pirkka Tapiola, Şeful Delegaţiei UE în RM