Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Deputaţii PL au înaintat un Demers Curţii Constituţionale prin care solicită urgentarea examinării sesizării nr. 44 a din 02.10.2013

|versiune pentru tipar||
PL / 13 decembrie 2013
Partidul Liberal

La data de 12 decembrie 2013, Deputaţii Fracţiunii PL în Parlament — Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului, Valeriu Munteanu, Preşedintele Fracţiunii Liberale, Vicepreşedinte PL, Corina Fusu, Vicepreşedinte PL, Boris Vieru, Secretarul Fracţiunii PL, Vicepreşedinte PL, şi Gheorghe Brega — au înaintat un Demers către Curtea Constituţională prin care se solicită urgentarea examinării sesizării nr. 44 a din 02.10.2013.

Prin acesta, Deputaţii PL solicită Curţii Constituţionale examinarea sesizării în regim de urgenţă din considerentele că până în prezent nu a fost prezentată strategia de reformare a sistemului de sănătate în Parlament, mai mult ca atât, reforma anticonstituţională continuă, având impact dezastruos asupra personalului medical şi a sistemului de sănătate din Republica Moldova.

Amintim, la 2 octombrie 2013, Deputaţii Fracţiunii Parlamentare a Partidului Liberal au depus o sesizare la Curtea Constituţională în legătură cu exercitarea controlului constituţionalităţii şi declararea ca fiind neconstituţională Hotărârea Guvernului nr. 1022 din 28.12.2012, cu privire la reorganizarea unor instituţii medico-sanitare publice.

Deputaţii Fracţiunii PL au solicitat Curţii Constituţionale primirea şi acceptarea spre examinare a sesizării, suspendarea Hotărârii de Guvern nr. 1022 din 28.12.2012 pe perioada examinării în fond a sesizării şi exercitarea controlului constituţionalităţii acestei Hotărâri de Guvern, adoptată la data de 28.12.2012.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Deputaţii PL au adresat un Demers Domnului Abdoutaye Seck, Reprezentantul permanent al Băncii Mondiale în Republica Moldova Conducerea PL — la sfat cu Diaspora din Italia