Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Organizaţia Primară PL din comuna Băcioi a convocat Adunarea Generală

|versiune pentru tipar||
PL / 30 ianuarie 2014
Partidul Liberal

La data de 29 ianuarie 2014 a avut loc Adunarea Generală a Organizaţiei Primare PL din com. Băcioi. Şedinţa a fost deliberativă şi a avut pe ordinea de zi prezentarea raportului de activitate al Organizaţiei de către Preşedintele Org. Primare PL Băcioi, Vitalie Şalari, prezentarea raportului de activitate al Organizaţiei de Tineret din Băcioi de către Ilie Leahu, alegerea vicepreşedintelui Organizaţiei, constituirea Organizaţiei de Femei din Băcioi, desemnarea dreptului Biroului Teritorial al Organizaţiei de a delega participanţii la Conferinţa Teritorială unde, ulterior, vor fi aleşi delegaţii la Congresul Partidului.

La şedinţă au participat şi Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu şi Mihai Moldovanu, Vicepreşedinte PL

Prezentând raportul de activitate, Vitalie Şalari, Preşedintele Organizaţiei Primare PL din Băcioi, Primar al localităţii, a subliniat: “Datorită eforturilor noastre comune şi a susţinerii din partea conducerii PL în comuna noastră am realizat:

Şi nu ne oprim aici, vom continua să muncim. Echipa PL din Băcioi este consolidată şi unită, la fel cum este şi Partidul Liberal”.

Ilie Leahu, Preşedintele Tineretului Liberal din Băcioi a enunţiat că echipa de tineri din localitate este mai motivată ca niciodată să continue lupta pentru Adevăr, Libertate, Dreptate şi Bunăstare şi nu vor putea fi opriţi să promoveze valorile naţionale, având un interes deosebit pentru cauză, pentru aducerea schimbării şi pentru crearea unui viitor mai bun.

La şedinţă, Mihai Ghimpu a făcut o scurtă analiză a situaţiei sociale, economice şi politice din republică, presiunile exercitate de către Transnistria, Găgăuzia şi Bălţi, totodată, Preşedintele PL a constatat că, participând la Adunări generale ale Organizaţiilor Primare ale Partidului, la Conferinţe Teritoriale, Partidul a devenit mai puternic, iar membrii au rămas fideli valorilor liberale, naţionale şi europene şi conducerii Partidului.

Referindu-se la tragedia pe care am fost nevoiţi s-o îndurăm, Mihai Ghimpu a reiterat că Rusia, din punct de vedere al culturii, a mers înainte, dar mentalitatea şi politica ei a rămas aceeaşi. “Noi am fost cei care, în pofida greutăţilor şi asupririlor regimului comunist de ocupaţie, am readus tricolorul acasă; am declarat independenţa republicii; am adus străzilor nume româneşti; 28 iunie a fost declarată zi a ocupaţiei sovietive; am desecretizat arhivele KGB; am înălţat, prin eforturile Primăriei mun. Chişinău şi, în special, ale Primarului municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, monumentul din scuarul Gării Feroviare în memoria victimelor deportărilor regimului comunist; am readus oamenilor încrederea în democraţie ş.a., dar cel mai important este că, aflându-se în opoziţie, tot Partidul Liberal este cel care luptă împotriva hoţiei, furtului banului public şi alte încălcări ale Legii pe care le face Coaliţia din interese personale sau de partid”.

Preşedintele PL a subliniat că este o mare obrăznicie să manipulezi oamenii, aşa cum face Coaliţia de la Guvernare, promiţându-le o viaţă mai bună în UE, dar pe de alta parte să pui în buzunar Aeroportul şi Banca de Economii. “Obiectivele care le avem pentru 2014 sunt de a promova în continuare adevăratele valori — valorile liberale şi europene şi nu trebuie să permitem să fim întorşi din drumul nostru european. Doar în marea familie a popoarelor europene vom putea scăpa pentru totdeauna de jugul străinului şi vom putea trăi în bunăstare şi dreptate, pentru că UE înseamnă respectarea Legii, UE înseamnă valori, UE înseamnă Omul în prim plan. Minciuna, nedreptatea, manipulările nu pot continua la infinit în această republică, este datoria noastră, o datorie sfântă pe care ne-am asumat-o, de a face Dreptate şi de a realiza schimbarea în bine până la capăt”.

La final, Adunarea Generală a Organizaţiei Primare PL din Băcioi a hotărât:

Preşedintele PL a mulţumit participanţilor pentru verticalitate şi a accentuat că un Partid are succes doar atunci când luptă pentru oameni, pentru interesele cetăţenilor, pentru cauza naţională şi nu pentru propriile interese. Partidul Liberal este singurul partid care are o echipă din oameni corecţi, cu verticalitate şi care niciodată nu au abandonat lupta pentru Libertate şi Dreptate, indiferent cât de grea nu a fost această luptă. “Dragi colegi, mă bucur că în partid au rămas doar cei care îşi doresc cu adevărat schimbarea în bine! Suntem un partid puternic, suntem corecţi, am demonstrat, în repetate rânduri, că luptăm pentru cetăţeni, pentru bunăstarea republicii şi nu vom permite mincinoşilor sau trădătorilor să fure cursul European al republicii! Să mergem înainte! Să luptăm pentru cauză şi oameni!” — a conchis Mihai Ghimpu.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Valeriu Munteanu: La mulţi ani, la puşcărie! Mihai Ghimpu a avut o întâlnire cu membrii PL din Vălcineţ, Călăraşi