Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu William H. Moser, Ambasadorul SUA în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 14 februarie 2014
Partidul Liberal

Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, a avut o întrevedere astăzi, 14 februarie 2014, cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dl William H. Moser. În cadrul întrevederii au fost abordate mai multe subiecte legate de situaţia politică din Republica Moldova, printre care: perspectivele de integrare europeană a Republicii Moldova, reformele implementate în conformitate cu angajamentele asumate faţă de partenerii externi de dezvoltare, funcţionarea instituţiilor democratice, suspendarea finanţărilor proiectelor de descentralizare de către SUA şi Suedia, abuzurile şi încălcările Coaliţiei de guvernare care pun în pericol cursul european al republicii, precum şi lupta cu corupţia în instituţiile de stat.

În cadrul întrevederii, Preşedintele PL a subliniat că Partidul Liberal a sesizat în repetate rânduri Curtea Constituţională în legătură cu încălcările grave ale Coaliţiei de guvernare şi, astfel, au fost înlăturate abuzurile şi încălcările acesteia, totodată, PL a atenţionat recent opinia publică asupra neîndeplinirii Legii pentru aprobarea Strategiei naţionale de descentralizare şi a Planului de acţiuni prvind implementarea Strategiei pentru anii 2012–2015, nr. 68 din 5 aprilie 2012. În acest context, Mihai Ghimpu a accentuat: “Sincer, îmi pare foarte rău pentru faptul că SUA şi Suedia au suspendat sprijinul financiar pentru R. Moldova în proiectele de descentralizare. Cetăţenii nu poartă nici o vină, iar din cauza iresponsabilităţii Guvernului, acum ei trebuie să sufere. Rugămintea mea este să susţineţi în continuare R. Moldova şi să rămâneţi în acest fel alături de cetăţenii republicii, oferindu-le sprijin în continuare, pentru că cei care deţin puterea nu vor sta veşnic în scaunele cu funcţii”.

Preşedintele PL a ţinut să precizeze că acţiunile Coaliţiei de guvernare compromit democraţia şi fac ca cetăţenii republicii să se dezamăgească complet în conducerea democratică, ceea ce reprezintă un pericol foarte mare pentru vectorul european pe care îl urmează R. Moldova.

Ambasadorul SUA în R. Moldova, Excelenţa Sa William H. Moser, a menţionat că SUA va acorda în continuare sprijin cetăţenilor Republicii Moldova şi a accentuat că partenerii externi de dezvoltare ai RM, inclusiv UE, are aşteptări mari de la conducerea republicii şi sunt interesaţi ca finanţările şi ajutoarele acordate să fie gestionate transparent în vederea înfăptuirii reformelor pentru dezvoltarea republicii.

Mihai Ghimpu a mulţumit Excelenţei Sale, D-lui William H. Moser pentru sprijinul acordat Republicii Moldova şi a precizat că cetăţenii republicii au nevoie de ajutor din exterior, iar pentru greşelile Coaliţiei de guvernare nu trebuie să fie taxaţi cetăţenii. “Cetăţenii şi aşa îndură destule: privatizarea Băncii de Economii, concesionarea Aeroportului, delapidări şi fraude în politica bugetar-fiscală ş.a. Vă mulţumim pentru ajutor şi sper ca susţinerea Guvernului SUA să nu se oprească aici, pentru că fără ajutorul partenerilor externi, R. Moldova nu va reuşi de una singură să parcurgă drumul european spre care tinde atât de mult, având multe obstacole şi cunoaşteţi de către cine sunt puse acestea”.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

PL a adus o rază de speranţă copiilor bolnavi de cancer Veaceslav Untilă: Falşii apărători ai statalităţii