Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Liceenii Liberali au marcat 79 de ani de la naşterea lui Grigore Vieru

|versiune pentru tipar||
PL / 14 februarie 2014
Partidul Liberal

Astăzi, 14 februarie 2014, se împlinesc 79 de ani de la naşterea marelui poet român, Grigore Vieru. Cu acest prilej, Clubul Liceenilor Liberali a organizat un cenaclu literar la biblioteca “Onisifor Ghibu”. La eveniment au participat şi Deputata Corina Fusu, Vicepreşedinte PL şi Ion Cebanu, Preşedintele Tineretului Liberal.

Liceenii au prezentat program artistic amplu, ce a constat din recitaluri, evocări, alocaţiuni şi momente literar-muzicale, susţinute de către participanţi si dedicate poetului Grigore Vieru.

În cadrul evenimentului, Deputata Corina Fusu a accentuat: “Grigore Vieru a fost deosebit ca om, ca poet, ca fiu — fiu al acestui pământ. Cu toate că este trecut în altă dimensiune a existenţei, Grigore Vieru este acum mai viu ca niciodată. Vă îndemn să-i citim operele, căci cartea niciodată nu şi-a pierdut din valoare. Nu trebuie să ne uităm eroii, întrucât doar cei care se inspiră din aceste izvoare de cunoştinţe vor deveni un adevăraţi creatori de idealuri. Grigore Vieru este, fără îndoială, poetul valorilor noastre naţionale şi spirituale”.

Preşedintele Tineretului Liberal, Ion Cebanu a subliniat importanţa lui Grigore Vieru în literatura română, promovarea valorilor naţionale şi semănarea dragostei faţă de neam. “Grigore Vieru este un simbol al acestui neam, foarte aproape de destinul nostru, al locuitorilor acestei fâşii de pământ, de destinul neamului neamului nostru. Scopul nostru, a Tineretului Lineral, este de a păstra şi de a promova aceste valori pe care le-am moştenit de la predecesorii noştri. Cu siguranţă că aceasta nu va fi ultima activitate de acest gen organizată de tinerii liberali, vă mulţumesc tuturor pentru implicare şi apreciez mult faptul că tinerii de astăzi dau dovadă de iniţiativă, curaj şi promovează valorile neamului nostru” — a mai precizat Ion Cebanu.

Tot astăzi, de ziua de naştere a lui Grigore Vieru, Primăria municipiului Chişinău a lansat cartea poetului “Tu m-ai strigat, fiule?”, selecţie de Spiridon Vangheli. Editarea lucrării a fost finanţată de municipalitate, iar apariţia cărţii este un gest de cinstire a memoriei Poetului, prin cunoaşterea operei sale.municipalitate, iar apariţia cărţii este un gest de cinstire a memoriei Poetului, prin cunoaşterea operei sale.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Liberalii au obţinut o nouă victorie! CC a hotărât: Scutirea unui agent economic de plăţile la bugetul public naţional — neconstituţională! În urma sesizării Deputaţilor Fracţiunii PL, Legea privind redirecţionarea a 2% din impozite a fost declarată neconstituţională