Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Corina Fusu solicită condiţii pentru jurnalişti în Parlament

|versiune pentru tipar||
PL / 20 februarie 2014
Partidul Liberal

Corina Fusu, vicepreşedintele Comisiei Parlamentare Cultură, Educaţie, Cercetare, Tineret, Sport şi Mass-media s-a adresat Preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, D-lui Igor Corman, solicitându-i, în vederea asigurării cetăţenilor la informaţie de interes public, libertăţii presei şi a libertăţii de exprimare, să identifice un spaţiu în sala de şedinţe a Parlamentului pentru reprezentanţii mass-media.

Recomandarea a fost înaintată după ce a avut loc şedinţa Comisiei Cultură, Educaţie, Cercetare, Tineret, Sport şi Mass-media din 19 februarie a.c, prezidată de Corina Fusu, care a pus în discuţie subiectul privind condiţiile de activitate ale presei în cadrul şedinţelor plenare ale Parlamentului. Comisia a constatat, în urma discuţiilor, lipsa condiţiilor optime pentru buna desfăşurare a activităţii reprezentanţilor mass-media: spaţiul din sala de conferinţe este prea mic pentru un nr. de aproximativ 60 persoane; calitatea nesatisfăcătoare a condiţiilor tehnice; îngrădirea accesului în sala de şedinţe a Parlamentului, ceea ce împiedica informarea corectă a cetăţenilor.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Moldovanu: Bunul simţ al Coaliţiei de guvernare a murit! Declaraţie privind accesul reprezentanţilor mass-media în sala de şedinţe a Parlamentului RM