Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conferinţele Organizaţiilor Teritoriale PL Şoldăneşti şi Dubăsari

|versiune pentru tipar||
PL / 1 martie 2014
Partidul Liberal

Astăzi, 1 martie 2014, s-au desfăşurat Conferinţele Organizaţiilor Teritoriale PL Şoldăneşti şi Dubăsari la care a participat, în calitate de invitat, Dl. Mihai Ghimpu, Deputat, Preşedintele Partidului Liberal.

Conferinţele au fost deliberative, având următoarea ordine de zi: Prezentarea raportului de activitate a Organizaţiei de către Preşedintele acesteia; prezentarea raportului de activitate al Organizaţiei de Femei şi cea de Tineret(de către preşedinţi); alegerea conducerii organizaţiei; alegerea Comisiei de Cenzori şi a Comisiei de Etică şi Disciplină; alegerea membrilor Biroului Permanent al Organizaţiei şi a membrilor Consiliului Teritorial; delegarea participanţilor la Congresul Partidului şi prezentarea, de către Preşedintele PL Mihai Ghimpu, a situaţiei politice şi sociale din Republica Moldova.

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Şoldăneşti

În prezentarea raportului de activitate, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Şoldăneşti a enumerat realizările filialei, printre care: reconstrucţia Casei de Cultură “George Coşbuc” din Şoldăneşti; au fost inaugurate monumente în memoria victimelor regimului comunist de ocupaţie în satele: Răspopeni, Cotiujenii Mari, Climăuţii de Jos, Olişcani, Vadul- Raşcov, Şestaci; au fost elaborate diverse proiecte de canalizare, apeduct, amenajarea izvoarelor şi fântânilor — construcţia apeductului central din cartierul Eminescu şi Lacurilor din Şoldaneşti, construcţia reţelelor de apeduct în satele Samaşcani şi Rogojeni, construcţia sistemului de canalizare din cartierul Lucerna din Şoldăneşti; sistemul de epurare a apelor reziduale din or. Şoldăneşti; construcţia fântânii arteziene din satul Cot; amenajarea şi curăţarea fântânilor din satele Olişcani, Cotiujenii Mari, Socola, Climăutii de Jos, Cot, Fuzovca şi Şestaci.

Leonid Paerele a mai accentuat că datorită contribuţiei PL au fost reparate 2 acoperişuri a 2 blocuri locative din Şoldăneşti; a fost reparată strada Prieteniei din Şoldăneşti. La propunerea şi insistenţa primarului din Climăuţii de Jos, susţinut de consilierii locali PL, s-a construit sistemul de iluminare stradală şi a fost construit şi amenajat centrul comunitar din satul Climăuţii de Jos ş.a.

Ulterior, delegaţii conferinţei au pus în dezbatere mai multe probleme cu care se confruntă localităţile din r. Şoldăneşti şi au exprimat încredere că Partidul Liberal este singurul partid care le reprezintă interesele şi luptă pentru transparenţă, Dreptate, având curajul să spună lucrurilor pe nume.

În urma deliberărilor, Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Şoldăneşti a hotărât:

Totodată, Conferinţa a ales membrii Comisiei de Cenzori şi a Comisiei de Etică şi Disciplină, membrii Biroului Permanent şi ai Consiliului Teritorial al Organizaţiei şi a delegat participanţii la Congresul Partidului, care va avea loc la data de 25 mai a.c.

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Dubăsari

În raportul de activitate al Organizaţiei, Preşedinta Ludmila Crăciun a prezentat o serie de realizări ale Organizaţiei, activităţile în care s-au implicat membrii şi a enumerat priorităţile pentru acest an ale filialei.

Ludmila Crăciun a menţionat în discursul său: “Rolul şi misiunea noastră a tuturor este restabilirea încrederii cetăţenilor în democraţiei, în valorile democratice şi europene. Noi suntem cei care trebuie să le spunem adevărul oamenilor pentru ca ei să înţeleagă cât este de important continuarea cursului european al republicii. Obiectivul nostru principal a fost şi este integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană, noi suntem cei care ne-am asumat schimbarea până la capăt şi împreună o vom realiza!”

Delegaţii Conferinţei, în urma audierii raportului de activitate, s-au implicat activ în sesiunea de întrebări şi au pus în discuţie diferite probleme cu care se confruntă localnicii.

Ulterior, Conferinţa a purces la alegerea organelor de conducere ale Organizaţiei Teritoriale, astfel:

Conferinţa a ales membrii Comisiei de Cenzori şi a celei de Etică şi Disciplină, membrii Biroului Permanent şi ai Consiliului Teritorial al Organizaţiei şi a delegat participanţii la Congresul Partidului.

În cadrul ambelor Conferinţe Mihai Ghimpu a informat participanţii despre situaţia social-politică din republică, abordând subiecte precum: Decizia Parlamentului UE de abolire a regimului de vize pentru R. Moldova; cursul european al republicii; problemele cetăţenilor; situaţia politică din republică şi acţiunile Coaliţiei de guvernare de compromitere a democraţiei şi a principiilor democratice; principalele realizări ale PL-ului; activitatea parlamentară a Deputaţilor PL; priorităţile partidului pentru anul 2014 etc.

“Integrarea Republicii Moldova în UE rămâne pentru PL obiectivul primordial, întrucât doar în Uniunea Europeană vom avea un viitor mai bun, cu o conducere cinstită, fără ca să ne trezim «peste noapte» că nu mai avem Banca de Economii, Aeroportul şi sute de milioane de lei lipsă în bugetul de stat. Decizia Parlamentului UE prin care a fost abolit regimul de vize nu este numai meritul nostru, ci şi oficialilor europeni, dar, în primul rând, este meritul Dvs, a celor care aţi pledat pentru Partidul Liberal şi celelalte partide democratice, care au format o majoritate parlamentară şi au dat curs voinţei Dvs politice” — a menţionat Preşedintele PL în discursul său.

Mihai Ghimpu a enumerat realizările Partidului Liberal în plan naţional şi social şi a accentuat că singurul partid din R. Moldova care a rămas consecvent ideilor şi valorilor pe care le promovează este PL. Tot Partidul Liberal este singurul care şi-a îndeplinit angajamentele şi promisiunile faţă de cetăţeni, fapt ce demonstrează, repetat, că PL reprezintă o forţă şi are o echipă puternică formată din oameni corecţi, oneşti, cu demnitate, care luptă pentru cauză, ci nu pentru interese personale sau de partid, şi promovează valorile naţionale, liberale şi europene.

Deoarece de 1 Martie românii sărbătoresc Mărţişorul, Preşedintele PL a adus un mesaj de felicitare celor prezenţi cu ocazia sosirii primăverii, anotimp care simbolizează un nou început, revenirea la viaţă a naturii, curaj şi vitalitate. “Întrucât astăzi este sărbătoarea Mărţişorului, vă doresc multă sănătate, dragoste, putere de muncă şi verticalitate. Sper ca spiritul primăverii să vă însoţească pretutindeni şi revenirea naturii la viaţă să vă dea multă energie şi forţă pentru a realiza tot ceea ce v-aţi propus” — a menţionat Mihai Ghimpu. Cu această ocazie, Deputatul a dăruit fiecărui participant câte un mărţişor, conform tradiţiei, şi un calendar cu tematica primăverii.

De asemenea, Preşedintele PL i-a felicitat pe toţi cei aleşi în funcţii şi le-a dorit succes şi realizări frumoase.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Să ne trăiţi mulţi ani, Maestre Eugen Doga! Veaceslav Untilă: Coaliţia neconstituţională