Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Declaraţia Partidului Liberal cu privire la agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei

|versiune pentru tipar||
PL / 1 martie 2014
Partidul Liberal

Partidul Liberal condamnă Decizia votată în unanimitate de către Duma rusească de a trimite armata Federaţiei Ruse în Ucraina.

Agresiunea militară a Federaţiei Ruse în Ucraina repetă scenariul Republicii Moldova din 1992, când a fost declanşat conflictul armat de pe Nistru, şi cel al războiului din Georgia, 2008 — în toate aceste 3 situaţii, Federaţia Rusă a trimis forţe armate, creând teritorii separatiste: Transnistria(din Republica Moldova), Akhazia(din Georgia), iar acum Crimeea(din Ucraina).

PL condamnă politica ocupantă a Federaţiei Ruse şi consideră că fiecare stat are dreptul să decidă de sine-stătător la care Uniune să adere.

Agresiunea Rusiei în Republica Moldova, Georgia şi acum Ucraina demonstrează, repetat, dorinţa Federaţiei Ruse de a restabili dominaţia în vecinatate aşa cum a fost pe timpul Rusiei ţariste şi a URSS-ului.

PL considera ca pretinsele “argumente” şi pretextele dubioase ale Rusiei de “protejare” a cetăţenilor ei nu sunt decât nişte invenţii şi poveşti pentru copii. Adevărul este că Rusia nicicum nu se poate debarasa de politica sa imperialistă.

PL militează pentru integritatea teritorială a Ucrainei, susţinând viitorul european al acestei ţări şi cere Federaţiei Ruse să oprească imediat agresiunea nedisimulată şi să-şi retragă militarii din Crimeea, întrucât problema Ucrainei este o problemă de ordin intern, şi Federaţia Rusă nu are nici un drept să se implice.

Totodată, PL solicită Coaliţiei de guvernare şi Preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, să adopte în regim de urgenţă o Declaraţie oficială din partea Republicii Moldova în care să condamne agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei pentru că s-a încălcat suveranitatea ei şi pentru a preveni o situaţie similară şi în Republica Moldova.

Partidul Liberal susţine cursul european al Ucrainei şi ne exprimăm solidaritatea faţă de cetăţenii ucraineni care îşi doresc Libertate şi un viitor mai bun în Uniunea Europeană.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Veaceslav Untilă: Am fi putut marca ziua gloriei eroilor Un Mărţişor pentru fiecare!