Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Adunarea Generală a Organizaţiei Primare a Partidului Liberal din comuna Stăuceni

|versiune pentru tipar||
PL / 7 martie 2014
Partidul Liberal

În data de 6 martie 2014, a avut loc Adunarea Generală a Organizaţiei Primare a Partidului Liberal din comuna Stăuceni. La şedinţă au participat, în calitate de invitaţi — Mihai Ghimpu, Deputat, Preşedintele Partidului Liberal, Ion Apostol, Secretar general al Partidului Liberal, Iurie Dârda, consilier în Consiliul Municipal Chişinău, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL din sectorul Râşcani.

Ordinea de zi a Adunării a cuprins: prezentarea raportului de activitate al Organizaţiei de către Preşedintele Iurie Bacal; aprobarea cererilor de reconfirmare; alegerea conducerii organizaţiei; delegarea participanţilor la Conferinţa Teritorială.

În prezentarea raportulului de activitate, Preşedintele Iurie Bacal a enumerat realizările Organizaţiei, printre care: amenajarea terenurilor de joacă pentru copii şi a teritoriului din curţile blocurilor; implicarea în rezolvarea problemei canalizării menajere din cartierul nou al localităţii; organizarea între toate categoriile de vârste a diferitor competiţii la Lupta Liberă, baschet, volei, tenis de masa, fotbal pe plaja şi futsal; organizarea şcolii de vară la limbi străine, la care au participat gratis în jur de 100 de copii din familii social-vulnerabile sau fară părinţi; atragerea de fonduri pentru mansardarea în anul trecut a Liceului Teoretic “Dragoş-Vodă”, iar acum urmează să aiba loc, în vara anului 2014, cea de-a doua etapă de termoizolare a faţadei liceului respectiv.

În cadrul şedinţei, Mihai Ghimpu a reamintit colegilor din Stăuceni despre politica partidului şi obiectevele acestuia — “Politica partidului este pentru oameni, o politică ghidată de valorile liberale, o politică pentru libertatea cetăţeanului, a proprietăţii private, a economiei libere, o politică pentru bunăstare, libertate, adevăr, dreptate şi prosperitate. În conjunctura politică de azi este foarte important ca partidul să fie unul funcţional. Am luptat asiduu să dăm jos comuniştii, care reprezentau interesele altui stat, dar ne-am trezit cu actualii actori politici care sunt la fel. Vorbesc frumos despre cursul european al Republicii Moldova, dar, de fapt, au preluat vechile scheme comuniste şi le utilizează. Au vândut Banca de Economii, Aeroportul şi urmează şi altele, pentru că s-a votat o listă întreagă a tot ce urmează a fi privatizat”.

Preşedintele PL a subliniat şi realizările partidului — “În plan social, noi, liberalii, am fost cei care prin Miniştrii noştri am construit drumuri şi sisteme de canalizare şi apeduct. Am contribuit la majorarea salariilor pentru pedagogi, o parte din lucrătorii medicali şi cei din sfera bugetară, dar asta e puţin, comparativ cu viaţa şi cu preţurile de azi. Totuşi, noi ne-am axat pe reabilitarea drumurilor, care sunt o importantă verigă în consolidarea economiei. Or, noi suntem foarte conştienţi că nu există stat prosper fără economie bună. În plan naţional, Partidul Liberal a fost unicul care a înregistrat succese. La iniţiativa şi insistenţa noastră au fost condamnate crimele comunismului, noi am oficializat Limba Română în R. Moldova prin sesizarea la Curtea Constituţională, Crăciunul pe stil nou sărbătorit de mulţi conaţionali, Decretul cu privire la Ziua Ocupaţiei, desecretizarea arhivelor GKB, în perioada când deţineam funcţia de Preşedinte al Parlamentului şi Preşedinte Interimar ş.a”.

Preşedintele a mulţumit tuturor pentru atitudine şi pentru încrederea pe care o au în Echipa Partidului Liberal şi a accentuat: “Anul acesta este foarte important pentru republică, este an instoric, iar noi, liberalii, avem nobila misiune de a aduce schimbarea până la capăt, iată de ce trebuie să ne mobilizăm şi să câştigăm alegerile din acest an, pentru a aduce bunăstare în casele oamenilor şi a continua cursul european al republicii”.

În urma deliberărilor, participanţii la Adunare au ales:

Totodată, Adunarea a delegat participanţii la Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Râşcani.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Deputaţii PL au înaintat un nou proiect de Lege pentru completarea Codului muncii al Republicii Moldova Felicitare de 8 Martie