Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

“Sărut, femeie, mâna ta!” — Elogiu adus femeii de către liberali în Italia

|versiune pentru tipar||
PL / 11 martie 2014
Partidul Liberal

În data de 8 şi 9 martie 2014, cu prilejul frumoasei sărbători de 8 martie, Ziua Internaţională a Femeii, Cluburile Liberale din Italia, în frunte cu liderul liberalilor din Italia, Artur GUTIUM, cu sprijinul şi participarea lui Dorin CHIRTOACĂ, Primarul General al mun. Chişinău, Prim-vicepreşedinte PL şi Anatol ŞALARU, Prim-vicepreşedinte PL, au adus un elogiu femeii, fiinţă care înnobilează existenţa, inspirând iubire şi admiraţie.

Astfel, ziua Femeii a fost sărbătorită şi în Italia, în cadrul a 3 concerte inedite cu genericul — “Sărut, femeie, mâna ta!”, la care au evoluat Maestrul Nicolae Botgros şi marii artişti ai neamului nostru, promotori ai valorilor şi tradiţiilor naţionale — Lidia Bejenaru, Ion Paladi, Ioana Căpraru, Cornel şi Cristian Botgros. Sălile unde s-au desfăşurat concertele au fost arhipline, iniţial fiind preconizate doar 2 concerte, unul la Venezia — Mestre, concert organizat de către Clubul Liberal Venezia — Mestre, în colaborare cu Asociaţia Multiculturală “Armonia”, în frunte cu preşedintele asociaţiei, Petru Dinjos, şi unul la Bologna, concert organizat de către Clubul Liberal Bologna. Însă, datorită prezenţei mari la concert, duminică, la Bologna, a intervenit necesitatea de a repeta concertul şi de a organiza două concerte la rând, în aceeaşi seară, oamenii aşteptând câteva ore pentru a putea simţi sărbătoarea în spiritul românesc de acasă. Pe parcursul a două seri, românii-moldoveni din Italia au avut posibilitatea de a sărbători, a se bucura, a dansa şi a zâmbi pe muzica celor mai îndrăgiţi artişti ai muzicii populare româneşti.

La Venezia -Mestre şi la Bologna, Maestrul Nicolae Botgros şi inegalabilii Ion Paladi, Lidia Bejenaru, Ioana Căpraru, Cornel şi Cristian Botgros au încântat publicul din Italia cu valoroase mostre ale patrimoniului cultural al poporului român, în stilul inconfundabil cu care ne-au obişnuit. Emoţiile pozitive transmise prin muzica de suflet românească şi prin virtuozitatea viorii au reuşit să atingă sufletul fiecăruia aflat în sală. Oamenii cu dor de casă în suflet au încins hore şi au dansat în ritm de dans românesc, învitându-i la horă şi pe Dorin Chirtoacă şi Anatol Şalaru, iar muzica şi dansul au încoronat frumuseţea serii. În cadrul concertului de la Venezia — Mestre au mai evoluat şi membrii Asociaţiei Multiculturale “Armonia”, artiştii Petru Dinjos, Preşedintele Asociaţiei, Beatrice Toader, Eugen Oglindă şi Victoria Martin.

Dorin CHIRTOACĂ, Primarul General al mun. Chişinău, Prim-vicepreşedinte PL şi Anatol ŞALARU, Prim-vicepreşedinte PL s-au alăturat şi cu un mesaj de felicitare la elogiul adus femeii cu prilejul sărbătorii frumoase de 8 martie, dorindu-le fericire necontenită, sănătate şi pace în casă şi în suflete. “ Vă mulţumim şi vă suntem recunoscători, dragi femei, pentru fiecare zâmbet, pentru fiecare clipă şi cuvânt dăruit cu dragoste în fiecare zi, care ne dă puterea de a trece cu demnitate peste încercări şi ne fac viaţa mai frumoasă. Dumneavoastră ne asiguraţi valorile prezentului, precum şi viitorul”, a mai spus Dorin Chirtoacă, oferindu-le în dar doamnelor şi domnişoarelor din sală felicitări.

Spectatorii şi-au exprimat bucuria de a-i revedea şi a vorbi cu unii din liderii politici de la Chişinău — Dorin CHIRTOACĂ şi Anatol ŞALARU, unii dintre puţinii lideri în care mai au încredere, exprimându-şi totodată gratitudinea şi faţă de Mihai Ghimpu, Preşedintele PL. Cei prezenţi în sală au adus cuvinte de mulţumire Partidului Liberal pentru tot ceea ce face în numele neamului nostru, pentru consecvenţă în lupta pentru libertatea, dreptatea şi bunăstarea oamenilor, precum şi pentru toate eforturile şi acţiunile concrete în parcurgerea cu succes a drumului european. De asemenea, au menţionat, chiar dacă se află în Europa şi simt viabilitatea valorilor europene, a unui stat de drept, ei îşi doresc să se întoarcă acasă, îşi doresc să regăsească şi acasă un stat de drept, unde legea este singurul factor de decizie, îşi doresc locuri de muncă şi un stat unde valorile europene şi naţionale sunt stăpâne la ele acasă. Iar în contextul acţiunilor întreprinse de către Coaliţia de guvernare de astăzi, concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău şi privatizarea Băncii de Economii, care au adus prejudicii enorme republicii, membrii diasporei din Italia şi-au exprimat încrederea în forţa Partidului Liberal, care a demonstrat de fiecare dată implicarea directă în soluţionarea problemelor cu care se confruntă societatea şi prin fiecare acţiune întreprinsă a dovedit că este singurul partid care, în mod consecvent, suţine vectorul european şi integrarea republicii în Uniunea Europeană. De asemenea, cei prezenţi, nu au contenit să adreseze nenumărate întrebări şi mesaje de susţinere şi încurajare lui Dorin Chirtoacă, Anatol Şalaru, Partidului Liberal şi au reiterat poziţia şi dorinţa lor de a se implica în schimbarea lucrurilor spre bine şi de a susţine Partidul Liberal în activitatea sa, în vederea realizării obiectivului nostru naţional şi european.

Dorin CHIRTOACĂ a mulţumit celor prezenţi pentru implicare, accentuând rolul diasporei în realizarea obiectivului nostru naţional şi european. “Românii moldoveni de pretutindeni sunt parte integrantă a spiritualităţii poporului nostru, o comunitate importantă în vederea construirii viitorului nostru european. Consider că Republica Moldova a intrat pe un drum cu sens unic spre Uniunea Europeană, iar noi, împreună cu DVS, avem posibilitatea de a decide viteza cu care parcurgem acest drum spre o viaţă mai bună, un viitor mai luminos, deoarece perspectiva europeană se câştigă”, a reiterat Dorin Chirtoacă. De asemenea, i-a asigurat pe cei prezenţi că Partidul Liberal va valorifica susţinerea şi sprijinul acordat de către cetăţeni în vederea realizării obiectivelor propuse.

La rugămintea celor prezenţi în sală, de a lua în considerare necesitatea deschiderii mai multor secţii de votare şi consulare în diasporă, Anatol ŞALARU, Prim-vicepreşedinte PL, a subliniat că PL va întreprinde toate acţiunile posibile pentru majorarea şi suplinirea numărului secţiilor de votare şi a secţiilor consulare deschise în afara republicii. “Partidul Liberal are o responsabilitate particulară faţă de românii moldoveni aflaţi în afara graniţelor şi urmăreşte cu mare atenţie problemele comunităţilor din diasporă în vederea soluţionării acestora. PL va susţine diaspora negreşit în toate activităţile sale, deoarece Dvs sunteţi viitorul europen al republicii”, a menţionat Anatol Şalaru.

La eveniment au mai fost prezenţi şi preşedinţii Cluburilor Liberale din Italia, Sergiu Bondari, Preşedintele Clubului Liberal Venezia — Mestre, Adic Şişcanu, Preşedintele Clubului Liberal Brescia, Iurie Petrachi, Preşedintele Clubului Liberal Padova, Pavel Cazacu, Preşedintele Clubului Liberal Bologna, împreună cu echipa sa, Oleg Caramanuţa, Vicepreşedinte CL Bologna, Marian Alexandru Cobzaru, secretar, Alina Caşcaval, Igor Cazacu, Cristina Cazacu, Victor Cojocari, membri ai Biroului Permanent şi Petru Dinjos, Preşedintele Asociaţiei Multiculturale “Armonia”.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Deputaţii PL au contestat la CC o prevedere legală care favoriza vameşii şi prin care urmau să fie sustrase din bugetul de stat câteva zeci de mln lei Liberalii din Paris au participat la un miting de susţinere a poporului ucrainean