Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Deputaţii PL au contestat la CC o prevedere legală care favoriza vameşii şi prin care urmau să fie sustrase din bugetul de stat câteva zeci de mln lei

|versiune pentru tipar||
PL / 10 martie 2014
Partidul Liberal

Astăzi, 10 martie 2014, Deputaţii Partidului Liberal au depus o nouă sesizare la Curtea Constituţională privind controlul constituţionalităţii unor prevederi din Legea cu privire la sistemul de salarizare a funcţionarilor publici ce au ca obiect de reglementare stimularea suplimentară (discriminatorie) a colaboratorilor echipelor mobile din cadrul Serviciului Vamal, în coraport cu alte categorii de funcţionari publici.

Deputaţii PL au contestat actul legislativ (din 23.12.2013) ce acordă dreptul vameşilor la 10% din valoarea bunurilor introduse ilegal în ţară şi care au fost depistate de echipele vamale mobile.

Autorii sesizării consideră că acest act legislativ instituie o discriminare în salarizarea funcţionarilor publici, la caz al colaboratorilor vamali din cadrul echipelor mobile ale Serviciului Vamal, cu alte categorii de funcţionari ce se afla în situaţii juridice similare prin statutul lor, iar o astfel de reglementare instituie un dezavantaj în sarcina celor din urmă, fapt ce are ca rezultat ruperea echilibrului juridic dintre aceştia.

“Ţinând cont de cele indicate, având în vedere că prin actul legislativ contestat, precum este indicat, se afectează grav principiul securităţii raporturilor juridice prin faptul că este stabilit tratamentul juridic evident discriminatoriu în salarizarea funcţionarilor publici, în conformitate cu dispoziţiile art. 71 din Codul jurisdicţiei constituţionale, solicităm Curţii Constituţionale suspendarea, până la soluţionarea în fond a cauzei, a acţiunii dispoziţiilor Art. XLI referitor la completarea art. 9 din Legea privind sistemul de salarizare a funcţionarilor publici, cu alin. (6) în partea ce se referă la stimularea colaboratorilor echipelor mobile din cadrul Serviciului Vamal” — este menţionat în Sesizarea depusă astăzi de către Deputaţii PL la Curtea Constituţională.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Valeriu Munteanu: Ucazul medieval al lui Filat-Vodă “Sărut, femeie, mâna ta!” — Elogiu adus femeii de către liberali în Italia