Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Întâlnirea Organizaţiei Femeilor liberale cu reprezentanţii ALDE la Bruxelles, Belgia

|versiune pentru tipar||
PL / 29 martie 2014
Partidul Liberal

Pe data de 27 martie membrele Organizaţiei Femeilor Liberale au avut o întâlnire cu reprezentanţii Partidului ALDE la Sediul Central al acestuia de la Bruxelles.

La eveniment au participat Noora LAMPINEN, asistentul administrativ ALDE, Andrew BURGESS, asistent politic ALDE şi Karin Ringbom, responsabilă de Reţeaua ALDE GEN.

În cadrul întrevederii, reprezentanţii ALDE au făcut o introducere în istoricul şi evoluţiile actuale ale Partidului, Programul electoral pentru Alegerile Parlamentare Europene din anul curent, precum şi importanţa promovării femeilor în poziţiile decizionale. În acest context, Dna Ringbom a menţionat care sunt iniţiativele de pe agenda Reţelei ALDE, printre care se numără Seminarul de la Berlin cu tema Menoratului în Partide, la care va participa si Preşedinta OFL, Corina Fusu, seminarul din Lituania şi Barcelona.

Dnl Burgess a prezentat care au fost cele 10 Reuşite ale ALDE în Parlamentul european, printre care putem menţiona:. Investirea în generaţia tânără, promovarea campaniei pentru o singură locaţie a PArlamentului european, inţierea unui Plan de acţiune împotriva homofobiie şi discriminării, reducera costuriloe pentru telefonia mobilă peste hotare, extinderea şi simplificarea Programului Erasmus Mundus (a se vedea lista totală — www.aldeparty.eu).

Printre cele 10 Priorităţi pentru actualele Algeri se enumără: creşeterea economiei, susţinerea reformei în sistemul educaţional, reducerea cheltuielor în bugetul UE,un proces emigraţional deschis, promovarea unui nou Tratat al UE, ce ar fi unul mai transparent şi democratic.

OFL a fost reprezentat de Eugenia IURCO, coordonator de Programe OFL, Viorica MARINA, preşedinta OFL sectorul Râşcani, Silvia SAVCA, preşedinta OFL, orăşelul Codru.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Tineretul Liberal a marcat 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România Preşedintele PL a avut o întâlnire de lucru cu Preşedinţii Organizaţiilor Teritoriale