Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Moldovanu: HUNTA lui DODON atacă Primăria! Un “ceban” rătăcit de turma-i comunistă în acţiune chiar de “7 aprilie”

|versiune pentru tipar||
PL / 11 aprilie 2014
Partidul Liberal

Se vrea haos în Moldova! Nu, nu e tare spus, e o realitate! Haos în capitală, haos pretutindeni!

La 7 aprilie 2009 s-a reuşit organizarea unui haos de proporţii. Au fost devastate câteva clădiri, scuare … dar cel mai emblematic — distrugerea Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova.

În apele tulburi, ortacii din coloana a 5-a mereu au ce pescui. Ei pescuiesc libertatea noastră, ei calcă în picioare nu doar normele legale dar şi normele morale.

DEVASTAREA — iată SOLUŢIA de care s-au folosit de-a lungul timpului LENIN, TROŢKI, STALIN … ajungând şi în R. Moldova zilelor noastre la “voronin”, “greciannîi”, “dodon” ş.a

Reuşind să organizeze şi să admită incendierea Parlamentului RM în aprilie 2009, astăzi hunta celor alde “dodon” contraatacă Moldova (să am iertare, nu-mi permit să însemn barbarii cu majusculă)! E atacată prin indivizi ca “ceban”, “dodon”, “formuzal” şi mulţi mulţi alţii — lista acesora ar acoperi întreg frontispiciul Ambasadei Rusiei la Chişinău — una din cele mai mari şi impozante din Moldova.

Tocmai astăzi, când comemorăm victimele lui “7 aprilie”, ex-comunistul “ceban”, ce s-a “remarcat” nu o dată prin împărţirea pumnilor în stânga şi în dreapta, mai cu seamă în sălile de şedinţă ale Parlamentului RM, a venit “să facă lege” şi la şedinţa săptămânală a Primăriei municipiului Chişinău. A dat busna în sală, întrerupând şedinţa. Cum le stă mai bine revoluţionarilor troţkişti — cu o mină încruntată de ditamai “apărător al patriei”(ştim noi care patrie), acesta mătăhăia din mâinile-i “trudite” de deputat socialist în Parlamentul Republicii Moldova. În propria-i balamuţeală, acesta nici nu a clipit când a spart un pahar de pe masă, la fel cum probabil nici foştii colegi comunişti nu au clipit, când la 5–7 aprilie 2009 erau fătute zob, nu doar geamurile celor mai înalte foruri administrative din Moldova, ci erau mutilaţi speranţele acestui neam — tinerii.

Haos şi devastare! Mai ieri, un “petreko” îi pregătea sicriu Dnei. ministru Gherman, azi se sparg pahare în Primărie, încotro mergem domnilor?!

Coloana a 5-a nu poate sta liniştită atâta timp cât Dorin CHIRTOACĂ, Primar general al municipiului Chişinău, Prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal, creşte în sondaje şi preferinţele alegătorilor. Din cauza acestui destoinic şi tânăr funcţoinar, care nu e pătat ca mulţi alţii de mârşave acte de corupţie, le ies bube-n palme şi râie pe corp pseudo-stataliştilor amintiţi mai sus. La fel, acesta le dă frisoane prin somn şi foştilor condrumeţi spre o cale europeană, guvernanţilor de astăzi — realizările pitice ale cărora în planul bunăstării populaţiei sunt surclasate de cazurile de răsunet de corupţie, şantaj, reglare de conturi, prihvatizări şi cedări în faţa “eliberatorilor” de la răsărit.

Îndemn pe toţi oamenii de bună credinţă să-i fim aproape Domnului Dorin Chirtoacă, mai ales acum în vremuri atât de tulburi pentru neam şi ţară!

Nu mă mai mir de ce nu reacţionează organele de ordine- la perturbarea activităţilor cotidiene ale instituţiilor publice reprezentative. Mai jos vedeţi motivele. La fel cu instituţiile de drept, din păcate.

CAUZA — JUSTIŢIA DEFECTUASĂ şi ASERVITĂ unor interese înguste.

IATĂ, mai jos CUM SUNT SANCŢIONAŢI “UNII”:

“Pădurea Domnească” — o anumită persoană a achitat o batjocură de sumă de 6 mii lei.

“7 aprilie” — catalogat ca “X Files” a Republicii Moldova, cu “intangibili” care stau în continuare la cald şi bine.

“Mafia — cărnii”, “metalelor”, “asigurărilor”, etc. — Pace şi voie bună — nimic nu e (nu trebuie) demonstrat.

Averile ilicite ale Clanului Voronin — da de unde! ei “nici o kopeikă” nu au făcut în Moldova! (vorba ex preşedintelui comunist).

Prihvatizări facute peste noapte de băieţii şmecheri începând cu anii ‘90- totu-i după lege, chiar şi activităţile în spatele offshore-urilor.

Zeci de judecători cu dosare pierdute la CEDO, în urma cărora statul a achitat milioane de euro — “tot normal”, poporu nostru-i muncitor!

Apartamente la preţ redus şi salarii mai mari pentru procurori şi magistraţi — poftim! vom tăia de la gravide şi copii, avem de unde!

Legi, hotărâri de Guvern declarate neconstituţionale la Curtea Constituţională — mare scofală! ce nu se poate de rescris ca să ocoleşti anumite prevederi constituţionale şi iar de ocupat de afaceri cu aerporturi, bănci şi alte bucăţi grase!

Averi de milioane (palate, maşini mişto, etc) supte din deget — păi aşa şi trebuie, ce degeaba au venit la conducere!

ETC — ETC

Recent am aflat că anul curent va începe construcţia la câteva penitenciare — din contul contribuabililor. Astea-s pentru a băga la rece vre-un profesor, un medic, un poliţist, prins cu mită de până la 100–200EU. Nu îi scuz, dar oare nu aceştea din urmă sunt şi ei victimele unui sistem viciat (plămădit şi protejat de guvernanţi şi JUSTIŢIA LOR) în care te descurci mai repede doar dacă dai şpagă?!

La “7 aprilie” s-a lovit în tineri. Mai mult, s-a lovit în STATUL DE DREPT, care nici astăzi, din păcate, nu funcţionează aşa cum ar fi trebuit de fapt.

Dragi compatrioţi, Vă îndemn repetat — nu permiteţi barbarilor să lovească în Dorin CHIRTOACĂ! Să nu admitem nici o distrugere sau haos de genul celor admise în trecutul nu prea îndepărtat, în numele unor scopuri meschine, care sunt sigur Vă sunt străine!

Adevărul va ieşi mai devreme sau mai târziu la iveală. Avem cu toţii o libertate şi un drept de a trăi în democraţie! Păziţi-le! Mâine poate fi prea târziu…

Sursa: www.pl.md

Tineretul Liberal Buiucani optează pentru un mediu curat! Deputaţii PL au înaintat un demers Preşedintelui R. Moldova privind semnarea şi ratificarea Convenţiei Consiliului Europei pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice