Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Corina Fusu a participat la seminarul de planificare a activităţii Reţelei ALDE GEN pentru anul 2014, la Berlin

|versiune pentru tipar||
PL / 15 aprilie 2014
Partidul Liberal

Recent, Corina Fusu a participat la seminarul de planificare a activităţii Reţelei ALDE GEN pentru anul 2014, care a avut loc la Berlin, la sediul Partidului FDP.

La seminar au participat 24 de doamne din şaptesprezece partide membre ALDE, reprezentante a cincisprezece ţări.

Principalele subiecte pe care s-a axat seminarul se referă la sporirea numărului femeilor în politică şi cum să fie implicate mai multe femei în cadrul partidelor politice. Eva Biaudet, Ombudsman-ul finlandez, care s-a remarcat drept o campioană a promovării egalităţii de gen de-a lungul carierei sale, a fost una dintre vorbitoarele cele mai inspirate la acest seminar de lansare. D-na Biaudet a menţionat despre importanţa solidarităţii între femei, în special a femeilor care deţin funcţii înalte în procesele decizionale.

Mieke Senftleben, ex-preşedinta Reţelei de Femei a Partidului FDP “Liberale Frauen”, a vorbit despre experienţa de succes din Germania de a avea programe de mentorat pentru femei în cadrul partidului. În cadrul seminarului participantele au discutat despre oportunitatea de a depune anumite rezoluţii care ar putea fi supuse dezbaterii la Congresul Partidului ALDE de la sfârşitul anului.

Flo Clucas, preşedintele Reţelei Egalitatea ALDE Party Gen, a închis seminarul cu următoarea frază “Cred că am început o revoluţie”. Acest seminar va fi urmat de o conferinţă în oraşul Klaipeda din Lituania la 8–10 mai, unde grupul se va aduna pentru a continua munca pe care a început-o la Berlin.

Deputata Corina Fusu, membră a Biroului Politic ALDE GEN, este desemnată în calitate de Ambasadoare a Reţelei în ţările Europei de Est care nu fac parte din Uniunea Europeană.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Veaceslav Untilă: Încă o dată despre 7 aprilie Corina FUSU, Preşedinta Grupului de prietenie cu Republica Franceză din Parlamentul Republicii Moldova, a avut o întâlnire cu delegaţia deputaţilor din Adunarea Naţională a Republicii Franceze