Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Sfintele Paşti sărbătorite de românii moldoveni în Italia, Padova

|versiune pentru tipar||
PL / 23 aprilie 2014
Partidul Liberal

Cu prilejul sfintelor sărbători de Paşti, Artur Gutium, coordonatorul — responsabil de activitatea Cluburilor Liberale din Italia, Clubul Liberal Padova, în frunte cu Preşedintele Iurie Petrachi, Clubul Liberal Venezia-Mestre, în frunte cu Preşedintele Sergiu Bondari, în colaborare cu Asociaţia Multiculturală Cenacolo Internationale, în frunte cu Lilia Ciubotaru, au organizat o frumoasă sărbătoare de Paşte pentru românii moldoveni aflaţi la muncă sau la studii în Italia.

Aflaţi departe de casă, moldovenii din Italia au primit cu bucurie posibilitatea de a se aduna împreună în Ziua Învierii, pentru a simţi spiritul sărbătorii în stilul tradiţional, menţionând, pe această cale, importanţa promovării valorilor şi tradiţiilor naţionale, care, alături de limbă şi istorie, sunt pilonul de existenţă şi dezvoltare al neamului.

Evenimentul a început cu un cuvânt de salut din partea lui Artur Gutium, coordonatorul — responsabil de activitatea Cluburilor Liberale din Italia, care le-a mulţumit organizatorilor pentru implicare şi contribuţie întru menţinerea şi promovarea valorilor naţionale — “Ţin să îi mulţumesc, pe această cale, D-nei Galina Manole, care a pregătit bucatele de sărbătoare pentru noi toţi. Vă mulţumesc tuturor Dvs pentru că astăzi, în Ziua de Paşti, aţi ales să sărbătorim împreună, lucru ce demonstrează că suntem uniţi, că suntem o parte din «acasă» şi fapt ce ne dă speranţa şi certitudinea că într-o bună zi vom sărbători cu toţii Sărbătorile de Paşti acasă, alături de cei dragi, alături de familiile noastre, într-o societate europeană, cu un viitor prosper şi favorabil dezvoltării societăţii din toate perspectivele. Iar implicarea şi contribuţia noastră, a celor din diasporă, în atingerea obiectivului european şi la dezvoltarea unei societăţi, unde domneşte Libertatea, Dreptatea şi Bunăstarea, este esenţială. Vă doresc Sărbători pline de lumină, să ne bucurăm de spiritualitatea Sfintelor Sărbători Pascale şi vă îndemn să mergem cu gânduri bune înainte pentru a ne bucura în anii viitori de sărbătoarea Învierii acasă. Hristos a înviat!”.

În continuare, cu un cuvânt de felicitare cu prilejul sărbătorilor de Paşti a venit şi Iurie Petrachi, Preşedintele Clubului Liberal Padova, care a menţionat că spiritualitatea sărbătorilor de Paşti ne apropie şi este un bun prilej de a medita asupra faptelor şi acţiunilor noastre — “Sfintele sărbători de Paşti reprezinţă pentru creştini reînvierea speranţei, astfel şi noi, astăzi, când drumul republicii noastre a luat un curs mult dorit, cel european, suntem cuprinşi de speranţa că, prin implicarea noastră, vom reuşi să creăm o republică europeană, gata să redeschidă porţile întoarcerii acasă a celor plecaţi peste hotare. Dragi concetăţeni, fie ca Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului să ne dăruiască lumină şi credinţă pentru a putea continua drumul nostru către liberatate şi adevăr”.

Sergiu Bondari, Preşedintele Clubului Liberal Venezia -Mestre, i-a salutat şi felicitat pe cei prezenţi la sărbătoare — “Vă mulţumim pentru că aţi dat curs invitaţiei noastre şi vă dorim un Paşte fericit, să ne bucurăm împreună de lumina şi căldura Sfintelor Sărbători Pascale, care să ne ocrotească şi să ne lumineze calea pentru a realiza tot ceea ce ne-am propus. Îndeosebi întoarcerea acasă, lucru pentru care ne-am propus să muncim zi de zi şi la care să contribuim fiecare, deoarece noi, cei aflaţi în diasporă, suntem vocea care poate definitiva cursul european al republicii. Să rămânem consecvenţi şi să ne păstrăm perseverenţa în vederea soluţionării tuturor problemelor şi dezvoltării unei societăţi pentru oameni, care să trăiască bine şi cu credinţă în Dumnezeu. Hristos a înviat!”

Sărbătoarea a continuat într-un mod deosebit, oamenii fiind dornici să se bucure de frumoasele tradiţii naţionale şi să simtă spiritul Sărbătorilor Pascale. Cei prezenţi la sărbătoare au făcut schimb de opinii, idei, reiterând importanţa menţinerii unei strânse legături între comunităţile românilor moldoveni din diasporă şi a celor rămaşi acasă.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Bibliotecarului Corina Fusu şi Valeriu Munteanu participă la cel de-al 59-lea Congres al Liberalei Internaţionale la Rotterdam, Olanda