Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Bibliotecarului

|versiune pentru tipar||
PL / 23 aprilie 2014
Partidul Liberal

Dragi bibliotecari,

Profesia de Bibliotecar este semnul definitoriu al cunoaşterii, variat şi profund ca fascinanta lume a cărţilor.

Cu prilejul Zilei Bibliotecarului — 23 aprilie, vă dorim ca cele mai îndrăgite daruri ale vieţii petrecute printre şi pentru Cărţi să-şi dovedească valoarea pentru generaţiile de azi şi mâine. Inimile noastre au fost şi sunt alături de Dumneavoastră în marea operă de edificare spirituală a neamului, pe care o lucraţi împreună cu toate elitele intelectuale. Tocmai de aceea prin Decretul nr.189 din 8 februarie 2010, emis în perioada când îndeplineam funcţia de Preşedinte Interimar al Republicii Moldova, data de 23 aprilie a fost desemnată — Ziua Bibliotecarului, care coincide, de altfel, cu Ziua Internaţională a Cărţii şi a Dreptului de Autor. Această Zi evidenţiază importanţa cărţii, lecturii, artei, culturii şi a bibliotecii în societate.

Aprecierea noastră se îndreaptă cu deosebire către contribuţia excepţională pe care Dumneavoastră aţi avut-o în toţi anii de renaştere naţională la crearea Fondului de Carte Românească. Fără această contribuţie, fără acest uriaş fond de carte naţională, creşterea şi educaţia noilor generaţii în spiritul valorilor noastre autentice, al adevărului şi al libertăţii ar fost cu neputinţă. Pentru toate acestea, gândul bun, recunoştinţa şi iubirea noastră se vor îndrepta întotdeauna către Domniile Voastre şi vor însoţi permanent nobila lucrare spirituală la care sunteţi angajaţi.

Vă aducem cele mai cordiale urări de bine cu prilejul Zilei Bibliotecarului şi Vă dorim frumoase împliniri profesionale, prosperitate materială, bucurie şi fericire personală. Fie ca Lumina Cărţii pe care o răspândiţi pretutindeni să lumineze şi în anii ce vin sufletele şi cugetele noastre, îndrumându-ne către viitorul cel bun! Avem convingerea că acest sprijin generos din partea Dumneavoastră ne va da puterea şi tăria necesare pentru a promova în continuare valorile liberale, naţionale şi europene.

Cu deosebit respect,
Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal

Sursa: www.pl.md

Partidul Liberal susţine cerinţele cadrelor didactice Sfintele Paşti sărbătorite de românii moldoveni în Italia, Padova