Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

9 Mai — Ziua Europei, marcată pentru prima dată la Chişinău!

|versiune pentru tipar||
PL / 9 mai 2014
Partidul Liberal

Partidul Liberal a marcat vineri, 9 mai, Ziua Europei participând la Gala Fanfarelor, eveniment organizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale de Primăria Municipiului Chişinău şi susţinut de PL.

Primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedintele PL, a evidenţiat, în debutul evenimentului, că Ziua Europei este un semn de unitate, de reconciliere, de viitor european.

Gala Fanfarelor a început cu defilarea Orchestrei-model a Trupelor de carabinieri, care a intonat imnul Republicii Moldova şi cel al Uniunii Europene.

Au mai evoluat Orchestra Prezidenţială din cadrul Ministerului Apărării al R. Moldova, Orchestra de fanfară a Departamentului trupelor de carabinieri al MAI, Fanfara Poliţiei de Frontieră a MAI, orchestrele liceale din municipiul Chişinău, precum şi orchestrele de fanfară din raioanele republicii — fanfara “Vasile Amarfii” din raionul Nisporeni, fanfara din satul Holercani, raionul Dubăsari, şi fanfara “Dumbrava” din oraşul Şoldăneşti.

De asemenea, pe scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale au urcat artişti autohtoni, printre care Tania Cergă, Cristi Aldea-Teodorovici, Ion Paladi, precum şi ansambluri de copii.

Mesaj de felicitare de Ziua Europei

Partidul Liberal vă felicită pe toţi cu prilejul Zilei Europei şi îşi exprimă speranţa că distanţa parcursă de Republica Moldova pe calea integrării în UE se va reduce prin implementarea cu bună credinţă a valorilor europene.

Fie ca această zi să ofere tuturor cetăţenilor un moment de răgaz pentru a cugeta ce opţiuni trebuie să facem ca să avem libertate, dreptate şi prosperitate.

Partidul Liberal consideră că, în ciuda tuturor dificultăţilor cu care s-a confruntat UE, proiectul european este singurul care garantează pacea şi bunăstarea.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Deputaţii PL: “Acces imediat jurnaliştilor în sala de şedinţe a Parlamentului!” La Mulţi Ani, D-le Iurie Dârda!