Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Deputaţii PL susţin mass-media

|versiune pentru tipar||
PL / 16 mai 2014
Partidul Liberal
Domnului Igor CORMAN,
Preşedintele Parlamentului RM
Biroului Permanent al Parlamentului RM

După revenirea parlamentarilor în sediul renovat, jurnaliştii nu mai au acces în sala de şedinţe şi sunt nevoiţi să stea înghesuiţi într-o sală separată, unde secvenţele video sunt selectate de către tehnicienii Parlamentului. Astfel, cameramanii nu pot filma de sine stătător şedinţele plenare şi nici nu au control asupra cadrelor de filmare a imaginilor transmise pe monitoare. Aceste condiţii tehnice constituie un impediment în exercitarea activităţii jurnaliştilor, ceea ce reprezintă limitarea accesului cetăţenilor la informaţie veridică, din prima sursă, iar produsul media poate fi considerat unul cenzurat, prin urmare, manipulatoriu.

Ţinem să menţionăm că în 2010 a fost adoptată Legea privind Libertatea de exprimare nr. 64 din 23.04.2010 care la Art.4 prevede în mod expres că “Statul garantează libertatea de exprimare a mass-mediei şi nimeni nu poate interzice sau împiedica mass-media să răspândească informaţii de interes public”. Această lege a fost înalt apreciată de către comunitatea internaţională şi experţii în domeniu, astfel Parlamentul RM trebuie să fie un exemplu în respectarea acestei legi.

În aceste condiţii solicităm să ne prezentaţi în scris, în termenul stabilit de lege, rezultatele examinării chestiunii cu privire la accesul jurnaliştilor în sala de şedinţe a Parlamentului.

Deputaţii în Parlament:

Mihai GHIMPU
Corina FUSU
Valeriu MUNTEANU
Gheorghe BREGA

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

La Mulţi Ani, Stimată D-nă Veronica Herţa! Adunarea Moldovenilor din Italia