Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a PL sect. Buiucani, mun. Chişinău

|versiune pentru tipar||
PL / 1 iunie 2014
Partidul Liberal

La data de 1 iunie s-a desfăşurat Conferinţa Teritorială PL Buiucani. La eveniment au fost invitaţi: Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal; Anatol Şalaru, Prim-vicepreşedinte; Corina Fusu, Preşedinta OFL; Mihai Moldovanu, Vicepreşedinte; Ion Apostol, Secretar General.

Conferinţa a fost deliberativă, la care au participat 340 persoane.

Pe ordinea de zi au fost incluse următoarele subiecte:

În raportul de activitate, doamna Veronica Herţa a remarcat consolidarea echipei liberale în sectorul Buiucani, astfel încât organizaţia a devenit una puternică. Îmbucurător este faptul că la organizaţie aderă din ce în ce mai mulţi oameni. Iar pentru perioada ce urmează doamna Preşedintă a subliniat că este important să lucrăm cu demnitate în dimenisiunea cursului european pentru a înregistra rezultatele dorite.

În calitate de preşedinte a fost realeasă cu unanimitate de voturi Veronica Herţa. În calitate de Secretar Coordonator a fost aleasă Eugenia Clapaniuc. A fost desemnat Consiliul Teritorial format din 33 de persoane. Au fost formate Comisia de Cenzor şi Comisia de Etică şi Disciplină.

Într-un discurs, Anatol Şalaru a menţionat că recent s-a împlint 1 an de când Partidul Liberal a fost scos de la guvernare şi cetăţnii au posibilitatea să facă diferanţa cum era Alianţa împreună cu PL şi cum este actuala Coaliţia fără liberali. Prim-Vicepreşedintele PL a relatat cu lux de amănunte despre activitatea sa în diasporă: “Cetăţenii din diasporă sunt indignaţi de acţiunile actualei cualiţii, care au înstrăinat Aeroportul şi Banca de Economii. Pentru PL, este important că am constituit Cluburi Liberale în mai multe oraşe din Italia, Spania, Elveţia, Franţa, Anglia, urmează şi alte ţări. După discuţiile pe care le-am avut cu cetăţenii plecaţi, am convingerea că ei vor vota PL. Un eveniment inedit a avut loc recent la Padova, Adunarea Moldovenilor din Italia, la care au fost prezenţi mii de oameni. Toţi au rămas încântaţi şi mulţi s-au arătat dispuşi să activeze în partid. Un lucru este sigur, în toamnă liberalii vor reveni la guvernare, dar noi nu mai suntem cei de acum 4 ani de zile, suntem mult mai puternici şi nu vom merge la compromisurile de altă data. E timpul să ne gândim la oameni, la viitor, la ziua de mâine. Cetăţenii aşteaptă schimbări de la conducere, care la moment nu vin, dar care vor deveni palpabile după revenirea PL la conducere.”

Cu un cuvânt de mulţumire pentru Organizaţia Teritorială PL Buiucani a venit şi Preşdintele Mihai Ghimpu, subliniind că fără membrii devotaţi cauzei nu ar fi existat partidul: “Datorită viziunilor noastre am rezistat şi astăzi avem un partid în creştere. Partidul Liberal reprezintă azi mişcarea de eliberare naţională. Au crezut că avândul pe Iurie Roşca totul s-a sfârşit în republică. Dar noi avem neam, ţară şi ideal. Iată de ce Partidul Liberal va exista cât veţi exista dumnevoastră. A trebuit să treacă 20 de ani să vină nepotului lui Gherghe Ghimpu, Dorin Chirtoacă să ridice un monument în memoria celor deportaţi, să treacă 20 de ani să vină un Preşedinte interimar să desecretizeze arhivele KGB-ului, să treacă 20 de ani pentru a avea un decret privind ziua de 28 iunie, zi a ocupaţiei sovitice. Nici un popor nu există fără demnitatea sa naţională şi misiunea noastră este să ducem cu demnitate flacăra libertăţii si unităţii. De mai bine de 200 de ani am fost subjugaţi şi învăţaţi să trăim cu idea: capul plecat sabia nu taie. Iată de ce azi avem 22 de ani de la independenţă şi tot suntem săraci şi nenorociţi. Mereu a fost că cel care se ridică din sânul poporului trebuie să ridice poporul, nu să îngenuncheze alături de el în faţa străinului. Numai un om şi un popor cu demnitate are trecut, prezent şi viitor. La fundamental Libertăţii si Unităţii noastre se pune acum piatră cu piatră pntru a zidi o casă europeană! O casa naţionala. Noi am muncit mult şi avem realizări, dar trebuie sa muncim si mai mult dacă ne dorim ca la toamnă să avem rezultate bune pentru a veni şi a schimba esential viaţa cetăţenilor noştri.”

În final preşedintele a felicitat organizaţia şi a droit tuturor succes pentru realizarea dezideratelor noastre.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Conferinţa municipală a OFL Chişinău a PL “Caravana Copilăriei” a ajuns la copii