Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

“Caravana Copilăriei” a ajuns la copii

|versiune pentru tipar||
PL / 1 iunie 2014
Partidul Liberal

Astăzi, 1 iunie 2014, Partidul Liberal a dat start acţiunii “Caravana Copilăriei”, dedicate Zilei Internaţionale a Copilului, care a ajuns în fiecare centru raional, unde fiecare Organizaţie Teritorială a PL, a desfăşurat în satele noastre acţiuni pentru copii, oferindu-le totodată un mic cadou de ziua lor.

Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, Deputat în Parlamentul RM, a dat start acţiunii cu un cuvânt de felicitare pentru copii, dorindu-le cu acest prilej deosebit o copilărie frumoasă şi fericită, sănătate, să fie mereu în paza Domnului şi să simtă necontenit alături grija şi dragostea părinţilor.

“Fiecare copil este un dar de la Dumnezeu, o minune care apare întro familie şi respectiv întro societate anume, aducând speranţă şi iubire în jur. Ei reprezintă viitorul şi existenţa în sine, şi tot ei sunt cei care ne învaţă să iubim cu adevărat viaţa, să dăruim zâmbete şi iubire necondiţionat, şă depăşim obstacolele cu demnitate pentru a le putea oferi modele de viaţă şi valori, şi tot ei sunt cei care ne învaţă să construim totul în armonie, prin simpla lor prezenţă în viaţa noastră.

Copiii sunt bogăţia inestimabilă şi viitorul nostru, de aceea este în responsabilitatea noastră să le oferim atenţie, afecţiune, dragoste şi grija necesară pentru a avea o copilărie fericită, pentru a le păstra mereu viu zâmbetul zglobiu şi nevinovat pe chip şi în suflet. Este de datoria noastră să le oferim un trai frumos, întro societate demnă de frumuseţea lor, bazată pe valori şi principii corecte. Ziua Copiilor este un prilej deosebit pentru a ne reaminti că, în fiecare zi trebuie să le oferim sprijin copiilor, şi fiecare zi să fie o zi a lor, o zi în care să aibă perspectiva unui viitor prosper acasă, fericit şi plin de succese.

La mulţi ani fericiţi tuturor copiilor şi părinţilor!”, a mai adăugat Mihai Ghimpu.

Prezenţi la eveniment au fost şi Anatol Şalaru, Prim-vicepreşedinte al PL şi Ion Apostol, Secretarul General al PL, care la rândul lor, au avut un cuvânt frumos adus în elogiu copiilor şi copilăriei.

Caravana a pornit, în mod organizat, în toate centrele raionale, unde au fost aşteptaţi de către echipele Organizaţiilor Teritoriale ale PL, care, cu prilejul frumoasei sărbători a copiilor, au organizat în localităţile fiecărui raion acţiuni frumoase pentru copii, menite să îmbogăţească chipul frumos şi inocent al acestora cu încă un zâmbet.

Astfel, acţiunile dedicate Zilei Internaţionale a Copilului au fost desfăşurate pe parcursul întregii zile de către Organizaţiile Teritoriale a PL. Organizaţia Teritorială a PL sect. Râşcani din mun. Chişinău, în frunte cu Preşedintele Iurie Dârda, a desfăşurat o serie de activităţi în parcul Râşcani, precum şi pe străzile din sector, aducând celor mici în dar zâmbete şi daruri frumoase. Cei mici au fost înconjuraţi de zâne bune şi feţi frumoşi, care le-au oferit şi un desen de poveste în dar. Caravana s-a deplasat, mai apoi, şi în orăşelul Cricova şi comuna Ciorescu.

De asemenea,Organizaţia Femeilor Liberale a mun. Chişinău, în frunte cu Preşedinta Eugenia Iurco şi Organizaţia Teritorială a PL sect. Centru, în frunte cu Roman Sofroni, a dat curs, cu prilejul Zilei Copilului, la a doua ediţie a concursului de desene pentru copii “Sunt liber… sunt copil… pot să…”, prima ediţie având loc în anul 2012 cu genericul “Chişinău — Oraşul copilăriei mele”.

În cadrul acestui concurs, circa 50 de copii din situaţia de risc (copii orfani, copiii din familii social vulnerabile) au avut posibilitatea de a-şi exprima gândurile despre copilărie, despre dreptul şi libertatea de a face ceva, întrun mod inedit şi creativ. În calitate de premii toţi copii au primit o invitaţie la spectacolul “Hai la drum spre Phantarun”, spectacol în regia Gabrelei Lungu, Directoare aTeatrului Municipal “Guguţă”, creioane, dulciuri. Copiii, părinţii, pedagogii au rămas mulţumiţi şi plăcut surprinşi de acestă surpriză deosebit de frumoasă.

De asemenea, Organizaţia Teritorială a PL sect. Botanica din mun. Chişinău, în frunte cu Preşedintele Mihai Moldovanu, a organizat în parcul “Valea Trandafirilor” un şir de acţiuni culturale dedicate copiilor. Copiii prezenţi la eveniment au avut ocazia să se bucure de ziua lor în ritm de dans, cântând, desenând, fiind încadraţi în activităţi artistice de către personaje îndrăgite de poveste şi participând la diferite concursuri distractive. De asemenea au primit în dar mici cadouri din partea echipei PL.

O altă acţiune frumoasă pentru copii, din cadrul Caravanei Copilăriei a fost desfăşurată şi de către Organizaţia Teritorială a PL sect. Buiucani din mun. Chişinău, în frunte cu Preşedinta Veronica Herţa şi echipa PL a sectorului Buiucani, unde zeci de copii s-au bucurat de cadouri, zâmbete şi cuvinte frumoase oferite în dar.

Clubul Liceenilor Liberali şi Clubul Studenţilor Liberali, au oferit şi ei, în centrul capitalei, un mic dar copiilor, aceştia primindu-l cu bucurie şi entuziasm de la semenii lor mai mari.

Caravana Copilăriei a adus un suflu de fericire, de gânduri bune şi afecţiune pentru cei mici, şi de către Organizaţia Teritorială a PL sect. Ciocana, în frunte cu Preşedinta Ana Eremei, Organizaţia Teritorială a PL Orhei, în frunte cu Preşedintele Sergiu Miron şi echipa sa în oraşul Orhei, precum şi în satele Selişte, Lucaşeuca, Mitoc, Vatici, Tabăra, Morozeni, Bieşti, Chiperceni, Step-Soci, Peresecina, de asemenea de către Organizaţia Teritorială a PL Rezina, în frunte cu Preşedintele Victor Lupaşcu şi echipa PL Rezina, Organizaţia Teritorială a PL Şoldăneşti, în frunte cu Preşedintele Leonid Paerele, Organizaţia Teritorială a PL Soroca, în frunte cu Preşedintele Valeriu Dorogan, Organizaţia Teritorială a PL Leova, în frunte cu Preşedintele Igor Jugănaru, Organizaţia Teritorială a PL Cantemir, în frunte cu Preşedintele Victor Culicovschi, Organizaţia Teritorială a PL Hânceşti, în frunte cu Preşedintele Ştefan Vlas, Organizaţia Teritorială a PL Bălţi, în frunte cu Preşedintele Andrian Crasnobaev, Organizaţia Teritorială a PL Ştefan Vodă, în frunte cu Preşedintele Anatol Cârnu, Organizaţia Teritorială a PL Cimişlia, în frunte cu Preşedintele Vasile Bulat, Organizaţia Teritorială a PL Briceni, în frunte cu Preşedintele Ion Jocuţ, Organizaţia Teritorială a PL Edineţ, în frunte cu Preşedintele Victor Rusanovschi, Organizaţia Teritorială a PL Ocniţa, în frunte cu Preşedintele Anatolie Plămădeală, Organizaţia Teritorială a PL Teleneşti, în frunte cu Preşedintele Valerian Bejan, Organizaţia Teritorială a PL Sângerei, în frunte cu Preşedintele Grigorie Condurachi, Organizaţia Teritorială a PL Făleşti, în frunte cu Preşedintele Dumitru Spânu, Organizaţia Teritorială a PL Glodeni, în frunte cu Preşedintele Arcadie Camerzan, Organizaţia Teritorială a PL Anenii Noi, în frunte cu Preşedintele Sergiu Cuşnir, Organizaţia Teritorială a PL Drochia, în frunte cu Preşedintele Violeta Roşca, Organizaţia Teritorială a PL Râşcani, în frunte cu Preşedintele Vasile Guţu, Organizaţia Teritorială a PL Călăraşi, în frunte cu Preşedintele Petru Cosoi, Organizaţia Teritorială a PL Străşeni, în frunte cu Preşedintele Lilian Carp, Organizaţia Teritorială a PL Criuleni, în frunte cu Preşedintele Oleg Ogor, Organizaţia Teritorială a PL Dubăsari, în frunte cu Preşedintele Ludmila Crăciun.

Şi la Căuşeni, copiii s-au bucurat de Caravana Copilăriei. Iurie Turtureanu, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale a PL Căuşeni, împreună cu Sergiu Catanoi, Preşedintele Organizaţiei Orăşeneşti Căuşeni, în numele echipei PL Căuşeni, au donat la peste 1000 de copii din grădiniţele nr. 1, 2, 4, 6, 7 din Căuşeni şi grădiniţa din s.Copanca jucării şi dulciuri cu prilejul Zilei Copilului.

La Cahul, de asemenea, membrii Organizaţiei de Tineret din Cahul au oferit dulciuri, baloane şi drapele copiilor adunaţi în Piaţa Horelor din Cahul, dar şi celor din Parcul central “Grigore Vieru” din oraş. Copiii, dar şi părinţii acestora, s-au arătat surprinşi plăcut de gestul liberalilor, iar mulţi dintre ei au ţinut să se fotografieze cu aceştia.

După aceasta, tinerii liberali, însoţiţi de preşedintele OT Cahul, Petru Botezatu, şi vicepreşedintele Organizaţiei, Nicolae Bunea, s-au deplasat în satul Zârneşti, unde a avut loc o manifestare cultural-artistică dedicată copiilor din localitate. Aici, cei aproape 250 de copii adunaţi în faţa Casei de Cultură din sat s-au bucurat din plin de darurile aduse de liberali şi, în semn de recunoştinţă, i-au răsplătit pe aceştia cu poezii şi cântece despre copilărie.

Ziua Copilului a fost marcată de către echipa PL întrun mod deosebit de frumos, aducând copiilor bucurie în suflet şi zâmbete pe chip, iar Caravana Copilăriei continuă pentru echipa PL, care are ca scop şi îşi asumă responsabilitatea de a munci şi lupta în fiecare zi pentru un viitor demn de valoarea măreaţă a omenirii — Copilul.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a PL sect. Buiucani, mun. Chişinău Partidul Liberal solicită asigurarea dreptului de vot al cetăţenilor aflaţi peste hotare prin deschiderea secţiilor de votare suplimentare