Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

“Caravana copilăriei” a ajuns şi în Italia cu “O carte de acasă pentru copii”

|versiune pentru tipar||
PL / 4 iunie 2014
Partidul Liberal

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, la iniţiativa lui Artur Gutium, coordonatorul responsabil de activitatea Cluburilor Liberale din Italia, Caravana Copilăriei, acţiune organizată de către PL, a ajuns şi în Italia cu “O carte de acasă pentru copii”.

Astfel, Ziua Internaţională a Copilului a fost sărbătorită şi în oraşele Venezia- Mestre şi Brescia, unde Clubul Liberal Venezia — Mestre, în frunte cu Preşedintele Sergiu Bondari şi Vicepreşedintele Galina Manole şi Clubul Liberal Brescia, în frunte cu Preşedintele Adic Şişcanu au organizat, în colaborare cu Asociaţia Culturală “Cenaclo Internationale”, în funte cu Preşedintele Lilia Ciubotaru şi Asociaţia “Solidarieta Multietnica”, în frunte cu Preşedintele Adrian Covalciuc o sărbătoare de neuitat pentru copii, cei mici având posibilitatea să se bucure de această zi în spiritul sărbătorii de acasă, în spirit românesc.

Copiii au avut parte de un program artistic inedit, recitând, la rândul lor, şi ei poezii în limba română, cântând cântece româneşti şi dansând pe muzica noastră frumoasă românească. Au foat încadraţi în diferite activităţi distractive, dar şi concursuri, au desenat, s-au jucat şi au primit în dar cărţi româneşti de la Preşedinţii Cluburilor Liberale şi Artur Gutium, coordonatorul — responsabil de activitatea acestora. Copiii au rămas entuziasmaţi şi foarte bucuroşi că au primit cărţi cu poveştile lui Ion Creangă, cu basmele inconfundabile ale lui Mihai Eminescu, poeziile de suflet ale lui Grigore Vieru şi povestirile minunate ale lui Vladimir Beşleagă.

În deschiderea evenimentului, la Venezia -Mestre, cu un cuvânt de felicitare pentru copii, a venit Artur Gutium, coordonatorul responsabil de activitatea Cluburilor Liberale din Italia, care le-a mulţumit în primul rând românilor moldoveni pentru prezenţă la eveniment, şi pentru modul în care se implică în toate activităţile desfăşurate de către Cluburile Liberale peste hotarele republicii, fapt ce demonstrează responsabilitatea şi intenţia neobosită, a celor plecaţi peste hotare, de a se implica activ în asigurarea dezvoltării prospere a republicii, atât în plan cultural, moral şi spiritual, cât şi în plan economic, ducând astfel lupta pentru schimbarea până la capăt, pentru schimbarea în bine, pentru Libertatea, Dreptatea, Adevărul şi Bunăstarea poporului nostru.

“Toate acestea, le putem realiza împreună. Însă mereu trebuie să plecăm de la premiza că toate acţiunile noastre determină viitorul acestor suflete inocente şi frumoase, pentru care ne-am adunat astăzi aici, cărora am încercat să le oferim astăzi în dar o bucurie în plus, un zâmbet, care să le asigure stabilitatea fericirii şi care să le confere şi confirme, încă o data, siguranţa unui viitor european nu doar aici, întro ţară străină, dar şi acasă.

Copiii reprezintă prezentul şi viitorul, ei sunt cei care ne oferă cel mai de preţ dar, bucuria de azi, prin prezenţa lor în viaţa noastră şi desigur speranţa şi certitudinea unei continuităţi a identităţii poporului nostru, prin păstrarea şi promovarea valorilor şi a tradiţiilor noastre.

De aceea, este de datoria noastră să le oferim tot ce este mai bun şi mai curat în lume, şi desigur, în condiţiile în care ne aflăm departe de casă, să nu uităm că unul dintre cele mai importante lucruri este să le oferim posibilitatea de a se dezvolta întrun mediu cultural românesc, să le oferim accesul la o educaţie în limba română şi aici, prin implantarea valorilor româneşti, nu doar în familie, acasă, ci şi prin desfăşurarea unor evenimente asemănătoare celei de astăzi.

Pe această cale, vreau să le mulţumesc preşedinţilor Cluburilor Liberale din Italia, şi în primul rând astăzi, Preşedintelui Clubului Liberal Venezia -Mestre, Sergiu Bondari şi echipei sale, Preşedintelui Clubului Liberal Brescia, Adic Şişcanu şi echipei sale, pentru munca depusă încontinuu întru realizarea obiectivelor noastre, precum şi Asociaţiei Culturale «Cenacolo Internationale», în funte cu Preşedinta Lilia Ciubotaru, care deţine şi funcţia de Vicepreşedinte al Clubului Liberal Venezia — Mestre şi Asociaţiei «Solidarieta Multietnica», în frunte cu Preşedintele Adrian Covalciuc pentru că şi-au adus contribuţia la realizarea acestui frumos eveniment pentru cei mici şi nu în ultimul rând Domnului Giovanni Di Turi, coordonatorul asociaţiilor de voluntari din Italia, şi un mare susţinător al diasporei din Italia, căruia îi mulţumesc pentru prezenţa Domniei Sale astăzi aici.

Dragi copii, mă bucur că astăzi, fiind aici împreună, datorită vouă, putem avea sentimentul că ne aflăm acasă. Vă doresc să aveţi mereu în suflet fericirea necesară fiecărui moment şi sentimentul că vă aflaţi acasă, alături de cei dragi. Le doresc copiilor şi părinţilor, sănătate, un viitor luminos şi numai motive de fericire şi bucurie”, a menţionat Artur Gutium.

De asemenea, Sergiu Bondari, Preşedintelui Clubului Liberal Venezia — Mestre, a venit cu un cuvânt de felicitare pentru copii, dorindu-le multă sănătate, fericire, şi copilărie frumoasă şi armonioasă, oriunde nu s-ar afla. “Copiii reprezintă viaţa, ei sunt viitorul şi de ei depinde evoluţia unei societăţi şi a întregii lumi. De aceea noi avem responsabilitatea de a le oferi, acum, tot ce e mai bun şi mai frumos. Dragele noastre comori, să vă bucuraţi mereu de fiecare clipă şi să cunoaşteţi în viaţa voastră culmile fericirii, ale succesului şi ale prosperităţii. La mulţi ani fericiţi!” a mai adăugat Sergiu Bondari.

De asemenea, la Brescia, Preşedintele Clubului Liberal Brescia, Adic Şişcanu, a adresat celor mici cele mai calde şi sincere felicitări cu ocazia frumoasei sărbători, dorindu-le sănătate celor mici şi părinţilor, viaţă lungă şi frumoasă, trăită acasă, alături de cei dragi în armonie. “La mulţi ani, dragi copii! Să ne fiţi fericiţi şi să vă bucuraţi de fiecare moment deosebit oferit de viaţă! Voi sunteţi garanţia viitorului, fericirii şi succesului de mâine, oriunde nu ne-am afla. Totodată vă doresc lectură frumoasă a cărţilor primite în dar de acasă şi nu uitaţi că limba română, tradiţiile şi valorile poporului nostru vor rămâne, mereu şi pretutindeni, locul de întâlnire al sufletului poporului nostru.”, a accentuat Adic Şişcanu.

Evenimentele au fost foarte frumoase şi au oferit copiilor români moldoveni din Italia clipe minunate şi o nouă posibilitate de a descoperi noi culori ale lumii şi ale vieţii.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Conferinţa Organizaţiei Femeilor Liberale a Organizaţiei Teritoriale PL Teleneşti Un nou proiect de lege înregistrat de către Deputaţii PL în Parlament cu privire la interzicerea simbolului panglica Sfântului Gheorghe