Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Organizaţia Teritorială PL Ungheni — pelerinaj în România!

|versiune pentru tipar||
PL / 16 iunie 2014
Partidul Liberal

62 de membri şi simpatizanţi ai Partidului Liberal din localităţile r. Ungheni au avut parte de un pelerinaj în România datorită căruia au vizitat complexul muzeistic Ioan Cuza, Palatul unde a domnit Ioan Cuza, Cetatea de scaun Suceava, mănăstirea Putna, locul de vecie marelui Domnitor Stefan cel Mare, Sucevita, Moldoviţa,Voroneţ, monumentul “Palma”, Mitropolia Moldovei, biserica “Trei Ierarhi”, Palatul Stefan cel Mare din Iaşi ş.a. Excursia a fost organizată în perioada 14–15 iunie a.c. şi a avut drept scop informarea populaţiei despre beneficiile aderării R. Moldova la Uniunea Europeană, dar nu doar prin explicaţii şi argumente, ci şi prin oferirea posibilităţii de a vedea pe viu diferenţele de ordin economic şi social dintre România, stat membru UE, şi Republica Moldova.

În această excursie au mers persoane de diferite categorii sociale şi diferite vârste — agricultori, studenţi, pedagogi, persoane în etate, cel mai în vârstă fiind Dl Ion Radu, care are onorabila vârstă de 78 de ani. Obiectivele pe care şi le-a propus acest proiect sunt cele de a consolida echipa Partidului Liberal din Ungheni; cunoaşterea avantajelor aderării la Uniunea Europeană, analizând exemplul României întru accelerarea acestui proces; cunoaşterea valorilor naţionale, inclusiv cele creştine, care au provenienţă latină, dar nu slavă; cunoaşterea istoriei noastre comune şi dinamizarea relaţiilor dintre R. Moldova şi România.

Iurie Chirinciuc, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Ungheni, cel care este şi organizatorul excursiei, a precizat că despre avantajele integrării R. Moldova în Uniunea Europeană se cunoaşte foarte puţin, mai ales în localităţile rurale, acesta fiind motivul pentru care a decis să iniţieze acest proiect pe care l-a numit “o lecţie practică prin care cetăţeanul R. Moldova a avut ocazia să vadă pe viu schimbările în bine care au intervenit în România după ce a aderat la UE”.

“Mă bucur să constat că pe parcursul a două zile, după ce au fost parcurşi peste 750 km, a dominat setea de cunoaştere. Cei care au mers în acest pelerinaj au avut ocazia să vadă o diferenţă enormă dintre informarea manipulatoare la care este supusă populaţia R. Moldova de către politica rusească şi care este de fapt realitatea. De asemenea, ţin să accentuez că am avut parte de o găzduire caldă în toate locurile vizitate, iar cei care au participat la excursie au înţeles de ce viitorul nostru, al Republicii Moldova, este în marea familie a popoarelor europene. Sunt foarte mulţumit că obiectivele proiectului au fost realizate şi vom depune eforturi ca să-l continuăm!” — a mai declarat Iurie Chirinciuc.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Mesajul de felicitare al Preşedintelui PL, Mihai Ghimpu, de “Ziua medicului şi a farmacistului” Veaceslav Untilă: Renunţarea la serviciul militar obligatoriu