Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Veaceslav Untilă: Guvernările se schimbă — metodele rămân aceleaşi

|versiune pentru tipar||
PL / 3 iulie 2014
Partidul Liberal

Pe parcursul ultimilor ani, am demonstrat, cu cifre şi exemple concrete, că, indiferent de declaraţiile triumfaliste ale guvernării, starea de lucruri la Ministerul Afacerilor Interne nu s-a prea schimbat în bine. Acum, având la bază cazul revoltător al stopării în trafic a Primarului capitalei, prim-vicepreşedintelui Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, de către poliţişti înarmaţi cu automate Kalaşnikov, modul în care s-au purtat aceştia, se confirmă că poliţia a rămas o unealtă politică, folosită de guvernare în lupta cu oponenţii.

Pentru mine, ca fost viceministru al Afacerilor Interne, este clar că avem de a face cu un caz care are la bază motive de ordin strict politic. Fără îndoială, Dorin Chirtoacă a fost filat iar cei responsabili de josnica acţiune au considerat că Primarul Chişinăului ar fi putut să consume alcool la acţiunea la care participase cu câteva ore mai devreme. Astfel, scopul “acţiunii” oamenilor legii a fost să-l documenteze pe Primar că, chipurile, ar fi condus sub influenţa alcoolului, ca ulterior să folosească acest caz pentru denigrarea lui Dorin Chirtoacă şi a Partidului Liberal. De aceea, la faţa locului se afla şi un cameraman, echipat cum trebuie. Dar operaţiunea anti-Chirtoacă, pregătită minuţios de guvernare a eşuat — Primarul capitalei a avut un comportament super corect şi prin acţiunile sale ulterioare i-a scos la apă curată pe poliţiştii politici ai guvernării.

Cu alte cuvinte, guvernările se schimbă, dar metodele rămân aceleaşi. În anul 2004 şi eu urma să devin victima unei provocări similare. Atunci, poliţiştii politici ai lui Papuc au pregătit la fel de minuţios un scenariu cu scopul de a mă compromite pe mine şi partidul pe care-l reprezentam. Celor care vor să-şi amintească de acest caz, le recomand să ridice arhiva ziarului “Moldavschie Vedomosti”, care a publicat un material la temă. Dar nu asta contează acum, ci faptul că avem o dovadă clară că în ultimii 10 ani lucrurile în poliţie nu s-au schimbat deloc — cum aceasta era folosită împotriva oponenţilor politici ai puterii, aşa este folosită şi în prezent.

În situaţia în care ne aflăm, întrebarea mea este: ce va urma? Comportamentul abuziv al poliţiştilor, dar şi comportamentul ilegal al celor care le-au dat ordinul respectiv trebuie sancţionat! Altfel, nimeni nu va înţelege cum se face că avem deja Acord de Asociere cu UE, pretindem că suntem un stat democratic, în care se respectă drepturile omului, dar în realitate poliţia este folosită în continuare ca instrument politic.

Sursa: www.pl.md

Deputaţii PL au votat PENTRU ratificarea Acordului de Asociere şi PENTRU reîntregirea neamului românesc! Social Media Training