Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Un nou club liberal constituit la Dublin, Irlanda

|versiune pentru tipar||
PL / 20 august 2014
Partidul Liberal

Un nou club liberal a fost constituit la Dublin, Irlanda. La iniţiativa comitetului organizatoric de formare a clubului, duminică, 17 august 2014, a fost organizată şedinţa de constituire a Clubului Liberal Dublin, unde a fost aleasă conducerea clubului. În funcţia de preşedinte a fost votată, în unanimitate, Olesea Stamati, în funcţia de vicepreşedinte — Natalia Captari, iar în funcţia de secretar -Victoria Nistor.

În cadrul şedinţei, cei prezenţi au abordat diferite subiecte ce ţin de situaţia social-politică din RM, situaţia cetăţenilor RM din diasporă şi implicarea acestora în asigurarea bunului curs de dezvoltare al republicii pe calea integrării europene, importanţa participării la vot la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, precum şi ulterioara activitate a clubului.

Olesea Stamati, preşedinta Clubului Liberal Dublin, a mulţumit celor prezenţi pentru participare la şedinţă şi pentru atitudinea responsabilă faţă de concetăţenii noştri, fie aflaţi în republică sau în afara ei, şi faţă de viitorul european al republicii. “Prin constituirea Clubului Liberal Dublin, ne propunem ca scop promovarea valorilor şi principiilor liberale: libertatea, adevărul, dreptatea şi bunăstarea, valori pe care Partidul Liberal şi-a concretizat mereu acţiunile. În acest sens avem certitudinea că şi vocea noastră poate fi auzită şi putem realiza Schimbarea până la capăt, deoarece Partidul Liberal a fost mereu conştient de importanţa conlucrării intense cu diaspora şi a întreprins mereu acţiuni responsabile în raport cu cetăţenii noştri aflaţi la muncă sau la studii în afara republicii. Diaspora reprezintă un motor de dezvoltare al republicii, astfel prin acţiunile şi activităţile noastre, a Clubului Liberal Dublin, putem contribui la mobilizarea concetăţenilor noştri în vederea participării active în viaţa social-politică a republicii şi la coagularea unui spirit comunitar responsabil. De asemenea trebuie să conştientizăm importanţa participării active a Diasporei la alegerile parlamentare din toamna acestui an. Acest segment al populaţiei RM, care constituie un număr foarte mare, poate avea un cuvânt puternic în favoarea democraţiei şi a cursului european. Astfel importanţa mobilizării tuturor în vederea înregistrării fiecărui cetăţean aflat în afara republicii pe site-ul www.alegator.md, nu poate fi neglijată. Deoarece numărul celor înregistraţi este decisiv pentru deschiderea secţiilor de votare”.

Vitalie Codrean a vorbit despre necesitatea colaborării cu alte organizaţii, stabilirea şi dezvoltarea unor relaţii de colaborare, susţinere, cu alte organizaţii şi instituţii din RM, în vederea susţinerii copiilor din familii social vulnerabile din RM.

Natalia Captari a propus de asemenea, organizarea unui eveniment cu prilejul sărbătorii “Limba noastră — cea română”. “Anul acesta ne putem bucura cu adevărat de această frumoasă sărbătoare, lucru datorat Partidului Liberal, pentru efortul şi munca mereu neobosită pentru a aduce limba română, oficial, acasă. Îndreptăm înaltele sentimente de gratitudine şi apreciere deputaţilor PL, Mihai Ghimpu, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Gheorghe Brega, Boris Vieru, care au reuşit să realizeze o dorinţă mare şi mult durută a românilor-moldoveni din republica noastră”, a mai adăugat Natalia Captari.

Cei prezenţi au purtat, de asemenea, discuţii deschise despre situaţia actuală din RM, posibilitatea şi necesitatea participării active a fiecăruia dintre noi în viaţa politică a republicii, lucru ce poate determina, în sens pozitiv, realizarea obiectivului european şi poate asigura Libertatea, Dreptatea, Adevărul şi Bunăstarea fiecărui cetăţean.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Tineretul Liberal din Teleneşti s-a convocat în Conferinţă “Rogozin şi Vova, plecaţi din Moldova!”