Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Gheorghe Brega: Metode comuniste şi fariseice aplicate de politicianul “al vostru”, care nu e al vostru

|versiune pentru tipar||
PL / 6 septembrie 2014
Partidul Liberal

Vlad Filat, care nu e al vostru, al cetăţenilor, ci e numai al propriilor orgolii şi propriilor ambiţii, crede că dumnealui e cel mai bun şi, totodată, doreşte să fie primul peste tot, însă, în ultimul timp, nici pe departe nu e primul. A început a răbufni din răsputeri şi a arunca noroi şi minciuni în oponentul lui politic de care se teme ca de moarte, în Dorin Chirtoacă.

O metodă KGB-istă, cunoscută încă de pe timpul lui Lenin, aşa Lenin l-a distrus pe Kereuski, dacă vă amintiţi.

Cu câteva luni în urmă “al vostru”, la un post de televiziune, a declarat că ar fi bine de încheiat între partidele de dreapta, mai ales cei care ar putea accede în Parlament, un acord în care să fie clar stipulat că aceste partide nu o să se atace în campania electorală. Parcă e bine, însă “al vostru” a început de acum atacurile asupra lui Dorin Chirtoacă, oponentul lui principal în alegerile din toamna şi de care a prins o frică încă din anul 2007.

Apropo, domnule “al vostru”, oare la comanda cui ai înfiinţat partidul PLDM, anume pe eşichierul de dreapta, şi anume liberal? Deoarece până atunci erai în PD, care este un partid de centru-stânga! Oare nu cu acest partid l-ai votat pe Voronin în funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova în 2005? Numai să nu-mi spuneţi că v-aţi dezamăgit în PD şi l-aţi votat pe Voronin în funcţie pentru binele ţării şi pentru pace. Fraze banale în care nici măcar copii nu cred.

Să revenim la momentele zilelor noastre! În seara zilei de 2 iulie aţi regizat un spectacol de prost gust prin subalternii Dvs. de partid, care, în fine, a eşuat. Aţi implicat şi o persoană, care se vehiculează că e cercetată de MAI, probabil ar fi trebuit pentru acest gest să-i iertaţi păcatele. Acest personaj l-a filat pe dl Chirtoacă timp de 7–8 ore, însă nu a îndeplinit porunca întocmai, pentru că testele la alcoolemie au indicat “zero”.

Deci, scenariul că Dorin Chirtoacă a condus beat la volan şi ceea ce aţi întreprins miroase foarte urât!

Scenarii de acest gen şi multe promisiuni goale făcute de dumneata pot să enumăr sute, însă o să descriu câteva:

Proiecte de lege populiste:

Domnule “al cuiva”, cântaţi fals şi toată lumea a înţeles demult acest lucru!

Şi ultima farsă politică, care tot a eşuat, a fost cea din 2 iulie, cu filarea Primarului General. Ca să fiu înţeles corect, vreau să vă spun că m-am simţit obligat să scriu aceste rânduri, pentru că am citit declaraţia lui V. Filat pe Facebook, care a apărut drept răspuns. Citez: “Aş avea un răspuns scurt pentru primarul Chirtoacă. Atunci când municipiul este înglodat (şi la propriul şi la figurat) în mizerie, abuzuri, corupţie în toate domeniile, cea mai bună metodă de a mai face politică este minciuna şi propagandă -metode comuniste, de altfel”.

Să le luăm pe rând — “municipiul este înglodat în mizerie, abuzuri, corupţie în toate domeniile”.

Dacă renovarea a peste 17 străzi din municipiu (ceea ce nu s-a făcut în ultimii 30 ani) şi repararea practic a tuturor străzilor principale, renovarea parcului de troleibuze (peste 100 troleibuze noi), lacul Valea Morilor readus la o zonă de agrement, până acum fiind o zonă de mlaştină, dispariţia mirosului insuportabil de la staţia de epurare (poate cuiva îi plăcea), alocarea zecilor de milioane lei suburbiilor (ceea ce nu s-a făcut din 1990), lichidarea tuturor datoriilor din municipiu şi multe altele. Toate acestea în condiţiile unui buget auster, şi din 2007 -2009 cu guvernare comunistă, iar din 2009 -prezent — cu guvernare care a început în tot felul să împiedice primarul să-şi îndeplinească promisiunile. Aţi făcut poate chiar şi mai rău decât comuniştii.

În pofida tuturor piedicilor voastre, primarul şi-a îndeplinit practic toate promisiunile. Deci, putem constata că mizeria aţi făcut-o voi, chiar şi prin faptul că aţi dorit să deţineţi mai mult de 50% din funcţiile primăriei.

Ce ţine de corupţie, nu sunteţi omul potrivit care trebuie să vorbiţi şi să judecaţi! Cine a fost demis din funcţia de Prim-ministru pentru corupţie? Pot spune numai: “Iartă-l, Doamne, că nu ştie ce spune şi ce face”

Deci, domnule “al cui nu se ştie”, nu umblaţi cu minciunile şi cu metode comuniste şi KGB-iste pentru a intimida concurenţii politici. Îmi pare rău că am fost nevoit să mă expun în acest mod, dar am fost impus, deoarece niciodată n-am tolerat minciuna, laşitatea şi fariseismul.

Înainte de a spune ceva că să schimbi oamenii pentru sine, mai bine gândeşte-te cum să te schimbi singur pentru oameni.

Oamenii oneşti o să înţeleagă, iar lingăii o să latre.

Dar şi aceasta o să treacă…

Sursa: www.pl.md

Partidul Liberal solicită revizuirea Strategiei securităţii Republicii Moldova Consilul Republican al PL s-a convocat în şedinţă