Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conferinţa de reconstituire a Organizaţiei Teritoriale Nisporeni a Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 8 septembrie 2014
Partidul Liberal

Duminică, 7 septembrie 2014, prin Hotărârea Biroului Politic al Partidului Liberal a avut loc Conferinţa de reconstituire a Organizaţiei Teritoriale PL Nisporeni. La eveniment au participat, în calitate de invitaţi, Deputatul Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedintele PL, Primarul General al mun. Chişinău şi Ion Cebanu, Preşedintele Tineretului Liberal.

Înainte de a purcede la lucrările Conferinţei, participanţii au onorat imnul Partidului Liberal — “Libertatea — floare a speranţei”, versuri: Simion Ghimpu, muzică: Anatol Dumitraş.

Conferinţa a fost deliberativă şi a votat în unanimitate următoarea ordine de zi:

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a trecut în revistă situaţia creată la nivelul Organizaţiei Teritoriale Nisporeni a Partidului Liberal, în urma trădării fostului preşedinte. Liderul PL a prezentat decizia Biroului Politic al PL de convocare a Conferinţei de reconstituire a Organizaţiei Teritoriale Nisporeni a PL.

Ulterior, Conferinţa a ales conducerea Organizaţiei — în calitate de Preşedinte a fost ales, în unanimitate, Valeriu Baciu, şi membrii Consiliului Teritorial al Organizaţiei. Preşedinte al Tineretului Liberal a fost ales Ionel Alexei.

De asemenea, au fost aleşi membrii Comisiei de Etică şi Disciplină şi ai Comisiei de Cenzori, şi au fost delegaţi participanţii la Congresul Partidului Liberal de pe 14 septembrie 2014.

Conferinţa Teritorială a delegat dreptul Consiliului Teritorial al organizaţiei de a numi vicepreşedinţii şi membrii Biroului Permanent.

Valeriu Baciu, Preşedintele ales al OT PL Nisporeni, a mulţumit celor prezenţi pentru încrederea acordată şi a menţionat importanţa implicării active la nivelul localităţilor în campania electorală din toamnă. “Nu sunt şi nu voi fi indiferent faţă de soarta poporului nostru, am aderat la PL pentru că apreciez valorile promovate de acest partid. PL este un simbol de onestitate şi corectitudine, un partid în care cred că va putea schimba cu adevărat viaţa republicii în bine şi va aduce bunăstare şi dreptate pentru fiecare. Vrem ca tinerii noştri să aibă locuri de muncă acasă, vrem salarii, pensii, burse decente pentru cetăţenii republicii, vrem un trai mai bun, şi prin implicarea fiecăruia dintre noi vom putea realiza aceste lucruri”, a mai precizat Valeriu Baciu.

Dorin Chirtoacă a accentuat importanţa ca cei care conduc Republica Moldova să fie corecţi în raport cu cetăţenii. Dânsul s-a referit la acţiunile şi metodele comuniste ale unora din Coaliţia de guvernare, prin care au forţat sau chiar obligat cetăţeni liberi să participe la unele evenimente electorale. De asemenea, Dorin Chirtoacă s-a întrebat “de ce organizatorii mitingurilor Pro-europene la Chişinău nu au făcut şi un miting atunci când au vândut aeroportul şi Banca de Economii ruşilor, să întrebe poporul dacă este de acord? Doar promovând o politică corectă, doar încetând a minţi electoratul, Republica Moldova poate depăşi actuala situaţie şi poate merge sigur înainte”, a enunţat Primarul General al mun. Chişinău.

După procedurile de dezbateri şi supunere la vot, Deputatul Mihai Ghimpu a informat delegaţii Conferinţei despre situaţia socială şi politică din republică, abordând o serie de chestiuni legate de politica promovată de PL, acţiunile antisociale şi încălcările grave ale Coaliţiei de guvernare, sfidarea voinţei cetăţenilor prin furtul Fracţiunii PL de către nişte impostori. Totodată, Preşedintele Partidului a enumerat o serie de rezultate ale Partidului Liberal şi a evidenţiat diferenţa, cu exemple relevante, dintre Guvernarea AIE-1 şi 2, în componenţa căreia era şi PL, şi cea de acum — Coaliţia fără PL. Cu referire la aceasta, Preşedintele PL a menţionat: “Cetăţenii văd ce se întâmplă acum, când PL este în afara guvernării. Într-o perioadă foarte scurtă de timp, Coaliţia a reuşit să lase statul fără Banca de Economii, singura bancă de stat a republicii, fără Aeroport, şi au votat, cu sau fără comunişti, o serie de legi anticonstituţionale care ar fi cauzat prejudicii în bugetul de stat de cca 400 mln lei”.

“Guvernarea trebuie să apere interesele cetăţenilor şi să lupte pentru a le asigura o viaţă mai bună, căci au trecut mai mult de 20 de ani de când R. Moldova şi-a declarat independenţa, iar schimbări în viaţa socială practic nu sunt”, a spus Mihai Ghimpu la Conferinţă.

Preşedintele PL a explicat de ce este important ca la conducere să fie oameni corecţi, competenţi şi oneşti — “Nu e mare partidul cu mulţi membri şi cu multe mandate, dar e mare şi puternic partidul care promovează valori şi adevăruri, partidul care luptă pentru dreptatea şi bunăstarea cetăţenilor, aşa cum o face PL-ul! Alegerile parlamentare din acest an sunt foarte importante, chiar dacă cetăţenii sunt dezamăgiţi, ei trebuie să înţeleagă că de ei depinde cursul european al R. Moldova, căci în doar în UE vom avea o viaţă mai bună. Noi, liberalii, trebuie să salvăm acest curs şi să le explicăm oamenilor importanţa întegrării R. Moldova în UE şi aderării la NATO, să le spunem adevărul şi să punem capăt manipulărilor!”

La sfârşitul Conferinţei, Preşedintele PL a adus un mesaj de mulţumire participanţilor: “vă mulţumesc pentru muncă, pentru devotament şi pentru demnitatea cu care continuaţi să luptaţi întru realizarea misiunii istorice pe care ne-am asumat-o! Împreună, pentru viitorul nostru european!”

Sursa: www.pl.md

Conferinţa Organizaţiei Municipale Chişinău a Partidului Liberal Liberalii au comemorat 13 ani de la atacurile teroriste din SUA