Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Liberalii au comemorat 13 ani de la atacurile teroriste din SUA

|versiune pentru tipar||
PL / 11 septembrie 2014
Partidul Liberal

Conducerea şi membrii Partidului Liberal au comemorat cei 13 ani de la atacurile teroriste din SUA. O parte din Echipa PL, în frunte cu Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului, Anatol Şalaru, Prim-vicepreşedinte PL, Valeriu Munteanu şi Corina Fusu — Vicepreşedinţi ai PL, Deputatul Gheorghe Brega şi Ion Apostol, Secretarul General al Partidului, a depus flori la Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chişinău şi au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atacurilor teroriste din SUA.

După depunerea de flori, Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, a menţionat că “nu există nimic mai scump decât viaţa omului! Păcat că după acest caz unii n-au tras învăţaminte… Nu îi interesează… Şi astăzi avem aceeaşi atitudine şi în Ucraina, unde frate pe frate împuşcă. Dumnezeu a dat viaţă omului, dar oamenii sunt diferiţi: unii sunt pentru solidaritate, pentru pace, pentru libertate, alţii văd viaţa altfel, şi aici este marele păcat al omenirii. Dumnezeu să odihnească în pace victimele acestor atacuri teroriste!”

“Terorismul a fost, este şi, din păcate, rămâne a fi unul din flagelurile cele mai neplăcute pentru omenire. Spre regret, după 13 ani de la producerea acelor evenimente,omenirea nu a tras învăţamintele necesare şi, din pacate, nu şi-au conjugat toţi eforturile pentru eradicarea acestui fenomen. Vedem că terorismul, în loc să fie stârpit, capătă ritm tot mai mare şi afectează şi alte zone. Mă refer aici la Ucraina, căci, dacă nici lecţia Ucrainei nu va fi învăţată, atunci ne putem da seama că suntem într-o perioadă ascendentă a terorismului… Fie-le ţărâna uşoară celor care au murit din cauza acestor crude şi nemiloase atacuri teroriste!” — a enunţat Valeriu Munteanu, Vicepreşedinte al PL, Deputat în Parlament, cu referire la evenimentele tragice din SUA de pe 11 septembrie 2001.

Menţionăm, conform datelor apărute în presă, aproximativ 3000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma acestor atacuri teroriste, din peste 90 de ţări. În urma atacurilor teroriste au fost distruse turnurile gemene din complexul comercial World Trade Center din New York şi o parte din clădirea Pentagonului din Washington. Ziua de 11 septembrie a fost declarată, printr-un decret prezidenţial, Ziua patrioţilor.

Sursa: www.pl.md

Conferinţa de reconstituire a Organizaţiei Teritoriale Nisporeni a Partidului Liberal Liberalism şi Integrare Europeană — Conferinţă Internaţională organizată de Partidul Liberal şi ISL, cu susţinerea ALDE